Ugrás a cikkhez
Reklám

Többen feljelentést tettek a rendőrségen, amiért számukra rejtélyes módon kiszivárgott belső levelezésük, ezért pedig komoly retorziók érték őket a pártban.

Ezzel az üggyel nem függ össze, de a párthoz kapcsolódó hír: Szente Béla, a Pest megyei Monorierdő polgármestere kilépett a Jobbikból.

Eljutott a Jobbik számára egyébként már elvtársi Népszava szerkesztőségéhez az a feljelentés, amit a Jobbik egyik megyei közgyűlési képviselője és több alkalmazottja írt a budapesti rendőrfőkapitánynak. A feljelentés szerint január közepén valaki képernyőfotókat készített egy chatcsoportos beszélgetésről, és azt elküldte a később pártelnökké választott Jakab Péternek.Jákob nem is oly régen még a baloldali szavazóknak való megfelelést akadályozó nemzetpolitikai témákkal is kampányolt

A beszélgetésben hét jobbikos vett részt, és Jakab volt személyi asszisztenséről fogalmaztak meg negatív véleményeket. Hozzászólásaikat nem a nyilvánosságnak szánták. Annak azonban, hogy levelezésük mégis Jakab Péterhez került, egzisztenciális következményei lettek.

Volt, akinek a Jobbikban megszüntették a munkaviszonyát. A parlamenti frakció egyik alkalmazottját „nagyságrendileg 600 ezer forint” pénzbüntetésre kötelezték, a beszélgetésben résztvevő megyei közgyűlési képviselőnek 6 havi tiszteletdíját kell befizetnie.

A feljelentést négyen írták alá: azt kérik a rendőrségtől, derítse fel, hogy ki és milyen módon jutott hozzá a belső levelezésükhöz, milyen körülmények között továbbította az engedélyük nélkül, ezzel milyen bűncselekményt valósított meg.

A közelmúltban írtunk arról, hogy sorozatos elbocsátások folynak a Jobbikban: az egyik pártalkalmazott „statáriális kirúgásként” minősítette a történteket, és munkaügyi pert helyezett kilátásba.

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke és parlamenti képviselője szerdán jelentette be, hogy kilép a pártból. Nem ő az egyedüli távozó.

Így van, kiléptem a Jobbikból – erősítette meg a Népszavának Szente Béla, Monorierdő polgármestere. Szente korábban jobbikos színekben, tavaly ősszel már függetlenként lett a Pest megyei község vezetője. Párttagságát ugyanakkor megtartotta: egészen mostanáig.

A szélsőbaloldali lap kérdésére elmondta, hogy már egy évvel ezelőtt megírta a kilépését bejelentő levelét, ennek elküldésével azonban megvárta a januári tisztújító kongresszust. Mivel úgy látja, a Jobbikban nem történt érdemi változás, „élesítette”, azaz változtatás nélkül elküldte tavaly írt kilépési nyilatkozatát.

„Nem szeretném kiteregetni a szennyest” – indokolta Szente Béla, miért nem akar részleteket közölni a levélből (majd a hátbaszúrogatós bátor harcosok úgyis megteszik helyette - a szerk.). Annyit azért elárult, hogy a Jobbik politikájában és számos politikusában is csalódott. „Rá kellett jönnöm, hogy semmivel nem vagyunk különbek a többi pártnál” – foglalta össze kissé későn jött megvilágosodásának eredményét Szente.

A polgármestert három párt is megkereste, de ő nem csatlakozik máshova. Elmondása szerint 2005-ben lépett be a Jobbikba, ez volt az első és az utolsó párt, amelynek a tagja volt - írja a Népszava.

Kapcsolódó:

- Bencsik János is kilépett a Jobbikból - de nem a moslékbűz, hanem Jakabék bosszúhadjárata miatt

- Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták

- Fidesz-ügynöközéssel színesített, statáriális elbocsátások a Jobbikban

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából