Ugrás a cikkhez
Reklám

Tüntetést szerveznek vasárnap 13 órakor a Nyugati térre - jelentette be a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A Nyugati tértől a Kossuth térre fognak vonulni, írja az atv.

A 13 órakor kezdődő parlamenti ülés előtt sajtótájékoztatót tartott Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Csemer Géza, a Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Berki Sándor, a Párbeszéd Nógrád megyei elnöke. A tüntetés "az összes roma gyerek jó minőségű oktatása" (ezt persze csak a látszat kedvéért írták bele, a pénz a lényeg - a szerk.) és "a jogegyenlőség" mellett áll ki.

"Orbán Viktorral ellentétben, mi, a Párbeszéd hiszünk a társadalmi szolidaritásban és a jogegyenlőségben. Tegnapi évértékelőjén Orbán Viktor olyan emberekről beszélt, akiknek véleményét sosem hallgatja meg" – kezdte a sajtótájékoztatót Berki Sándor. Ezért úgy gondolták, hogy ma a Párbeszéd lehetőséget biztosít arra, hogy a gyöngyöspatai önkormányzat elmondhassa a véleményét, eredményeit, és jövőképet.

Csemer Géza "mélyen el van szomorodva attól, hogy egy olyan országban élünk, ahol egy cigány embernek egy bíróság igazságot szolgáltat, a magyar állam szerint akkor sem lehet igaza", éppen ezért vasárnap 13 órakor a Nyugati térre tüntetést szerveznek. Felkért minden "roma és nem roma embert", aki "nem ért egyet a gyöngyöspatai szegregációval", menjen el, és adjon ennek hangot.

A Párbeszéd meghívására beülnek a parlament páholyába, testközelből követhetik, ahogy Orbán Viktor ismét számot ad arról, mit végzett az elmúlt 10 és az elmúlt 1 évben a magyar emberek, és "a magyar romák" érdekében – mondta a sajtótájékoztatón Tordai. A képviselő szerint sem a számok, sem a tények nem erősítik meg Orbán Viktor szavait, ezért szembe fognak menni a "gyűlöletkeltő propagandával", amit a "magyar cigányság ellen" kezdett meg Orbán Viktor és a Fidesz.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából