Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy Jakab Péter és az általa vezetett új elnökség komoly dicséretet kapjon a Demokratikus Koalíciótól.

Az Origó cikke szerint Barkóczi Balázstól, a párt szóvivőjétől többek között azt kérdezték keddi sajtótájékoztatóján, mi a véleményük arról, hogy a Jobbik felszólította Kulcsár Gergelyt mandátumának visszaadására.

Kulcsár Gergelynek semmilyen demokratikus szervezetben nincs keresnivalója. Azt, hogy Kulcsár Gergely nélkül képzeli el a jövőjét a Jobbik, ezt üdvözlendőnek tartjuk.



Barkóczi a főnökével (fotó: MTI)

Így válaszolt Barkóczi, majd egy mondattal később már kifejezetten megdicsérte a Jobbikot, akik szerinte a másság elfogadásának útjára léptek.

A demokratikus oldal pártjaiban vannak alapvető és közös értékek. Ezek az emberi élet tisztelete, a másság elfogadása, a tolerancia. Örülünk, hogy a Jobbik is ennek az útjára lépett.

Első, elnökként megtartott sajtótájékoztatóján egyébként arról beszélt Jakab, hogy a Fidesz leváltása érdekében hajlandó a DK-val együttműködni. Nem sokkal ez után feloszlott a békéscsabai Jobbik, és a szervezet valamennyi tagja kilépett a pártból.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából