Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezni fogja az Országgyűlésben a trianoni békediktátum ratifikációjáról szóló 1921-es törvény hatályon kívül helyezését – közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. Toroczkai László azt mondta, lehetőséget teremtenének a szerződés jövőbeni felülvizsgálatára.




Aki nem akar hazaárulóvá válni, az megszavazza a javaslatot - jelentette ki. Elmondta: a Mi Hazánk a szerződés századik évfordulójára hétpontos akciótervet dolgozott ki, hogy emlékeztessék a világot „a történelem leggyalázatosabb békeszerződésére” és annak következményeire. Az akcióterv első pontja a törvény hatályon kívül helyezése, ugyanis amíg ez nem történik meg, maga a magyar Országgyűlés tartja érvényben a szerződést, amivel elveszik a jövő nemzedékeitől a diktátum revíziójának lehetőségét – mondta Toroczkai László.

Megjegyezte, a törvény annál is inkább idejétmúlt, mert a szerint például Sopron ma is Ausztria része. Követendő példaként említette Szerbiát, amely a mai napig nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Fülöp Erik, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő minden magyar politikai, erkölcsi és jogi kötelességének nevezte a javaslat támogatását.

Toroczkai László kérdésre válaszolva közölte: arra kérik a kormányt, hogy az állam ne fizesse ki a gyöngyöspatai cigányoknak az iskolai szegregáció miatt megítélt százmillió forintnyi kártérítést. Hozzátette: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik szükségesnek tartja az iskolai szegregációt. Akik akadályozzák a tisztességesen tanuló gyerekek fejlődését, azokat külön kell tanítani – jelentette ki a pártelnök.

(MTI nyomán)

Alább a sajtótájékoztató, illetve egy kisfilm a témában:

Kapcsolódó: 1921. évi XXXIII. törvénycikk (hatályos: 1921.07.31 - )





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából