Ugrás a cikkhez
Reklám

A törökbálinti Fidesz és MSZP szoros együttműködéséről ír a 444 nyomán a 24.hu. A Pest megyei településen az önkormányzati választás után speciális helyzet állt elő. A polgármesteri címet ugyan a fideszes Elek Sándor nyerte el, de a testületben az ellenzéki pártok kerültek többségbe. Képviselői helyet szerzett négy civil, egy momentumos, egy LMP-s és egy szocialista képviselő, velük szemben pedig a polgármesterrel együtt öt Fidesz-KDNP-s ül.

A lap szerint ebben a helyzetben a polgármesternek és az ellenzéknek kompromisszumra kellene jutnia, ha működtetni szeretnék a várost, ami azt is jelenti, hogy az ellenzék és a civilek egy fideszes városvezető mellett is átvihetnének számos számukra fontos ügyet. Csakhogy az MSZP helyi elnöke, Szentmiklósi-Tóth Tamás a választást követően szocialista képviselőként fizikailag is átült a politikai ellenfeleihez, és rögtön az első ülésen a fideszes polgármestert támogatta szavazataival. Így a testület felállása 7-5-ről 6-6-ra módosult, patthelyzet alakult ki.

Az új testületben Szentmiklósi-Tóth számos ellenzéki javaslatot a Fidesszel közösen leszavazott, illetve tartózkodásával megakadályozott. Például nem támogatta azt az ellenzéki beadványt, ami szorgalmazta, hogy a város működjön átláthatóbban, tehát a települést érintő összes szerződés, a vagyonnyilatkozatok, a pályázatok, amiken Törökbálint elindul és közérdekű adatigénylések legyenek nyilvánosak.

Sőt: a 2019. december 18. ülésen több fideszes képviselővel együtt indítványozta, hogy Elek Sándor fideszes polgármester havi bruttó illetménye háromszorosának megfelelő összegű jutalmat kapjon.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából