Ugrás a cikkhez

"A nyilasok hetvenöt évvel ezelőtt 328 ártatlan, védtelen embert mészároltak le Budapest tizenkettedik kerületében. Az áldozatok emlékére rendeztek hétfő este megemlékezést a Maros utcai rendelőintézetben, ahol annak idején 84 embert gyilkoltak meg. A rendezvényen részt vett Pokorni Zoltán polgármester, aki megrendítő beszédet mondott, szót ejtve a nyilasok közé állt és gyilkossá lett nagyapjáról, Pokorni Józsefről, a városmajori tömeggyilkosságok meghatározó alakjáról. Beszéde közben a sírástól elcsuklott a hangja" - áll a Mazsihisz honlapjára kitett beszámolóban.
Alább olvasható a Pokornira vonatkozó rész:

A Hegyvidék polgármestere, Pokorni Zoltán papír nélkül mondott megrendítően fájdalmas beszédet az összegyűlt emlékezők előtt. A nagyapjáról, az 1907-ben Érsekújváron született Pokorni Józsefről beszélt, akit ő maga csak családi elbeszélésekből ismerhetett: melegszívű, templomba járó, barátságos embernek írták le.

– A nagyapám 1944 decemberében elhagyta a családját, a nyilasokhoz csapódott, és ebben a három városmajori tömeggyilkosságban meghatározó, aktív szerepet vitt – mondta a XII. kerületi polgármester Pokorni Józsefről, aki 1945 januárjában gerinclövést kapott, és két nap szenvedés után meghalt. Nyolc gyermek maradt utána, köztük Pokorni Zoltán édesapja, János volt a legidősebb, míg a legkisebb, a nyolc éves Károly azon a napon halt meg repesztalálat következtében, amikor Pokorni József.

A férfi – az 1945-ben bekövetkezett halála miatt – nem szerepelt a később felelősségre vont és felakasztott gyilkosok között, ezért kerülhetett fel neve az áldozatok közé a XII. kerületi Turul-szoborra, ahol – mint a polgármester fogalmazott – „valóban nincs helye”.

– Nem ez az a hely, ahol gondolkodnom kell, hogyan válik valaki gyilkossá, és nem dolgom mentegetni a nagyapámat, vagy mentséget keresni – mondta Pokorni Zoltán. – Inkább azt gondolom a holokauszt magyarországi történetével kapcsolatban, hogy a német megszállás nem mentség, maximum magyarázkodás. Magyarok voltak az áldozatok, és a gyilkosok túlnyomó része szintén magyar volt.

Ha zsidó ügyként gondolkodunk a holokauszt felől – mondván, hogy a zsidóságuk miatt ölték meg az embereket –, akkor Pokorni szerint ugyanazt a gondolati szétszakítást követjük el, amit az 1920-as, 1930-as, 1940-es években elkövettek, amikor magyarokra és zsidókra szakították szét a magyar társadalmat. „Nekünk úgy kellene ezen úrrá lennünk, hogy ne kövessük el még egyszer ezt a hibát, hanem az áldozatokban is lássuk a testvéreinket, honfitársainkat” – fogalmazott a polgármester.

– Az áldozatoknak ne csupán a zsidó voltukat lássuk, hanem teljes valójukat. És a gyilkosokban se csak a gyilkost lássuk, hanem azt, hogy hogyan válik valaki azzá. Amiért én itt vagyok, az az, hogy kimondjam: egyek vagyunk a fájdalomban.

E szavaknál Pokorni Zoltánnak elcsuklott a hangja, és beszédét sokáig nem tudta folytatni. Amikor a sírását leküzdötte, azt mondta:

– Nyilván véletlen, hogy én lettem ennek a kerületnek a polgármestere, de ez alkalmat adott arra, hogy – ha nem is jóvátegyek, hiszen jóvátenni nem lehet, hanem – rendbe tegyek néhány dolgot. Nem csak mint egy nyilas gyilkos unokája, hanem mint a kerület vezetője, akinek feladata, hogy a szimbolikus dolgokban is rendet tegyen. Fontos, hogy áttekintsük a második világháborús emlékmű ügyét, hiszen a turul szimbólum valóban megosztó. Jó szándék vezette az elődömet, amikor úgy döntött, hogy közös emléket állít a katonáknak és az áldozatoknak, de az bizonyos, hogy a választott szimbólum szerencsétlen.

És bónuszként a zsidók és imádóik perverz hozzáállását legjobban érzékeltető mozzanat (kiemelés tőlünk):

A rendezvény végén a meghívott keresztény felekezetek képviselői felolvasták az összes zsidó áldozat nevét.

Frissítés: ez a zsidók előtti önostorozás helyes módja

Filoszemitizmussal, nemzet- és öngyűlölettel, továbbá szolgalelkűséggel átitatott megfelelési kényszerrel is súlyosbított helyzetű fideszesek számára:

(Teljes Mazsihisz-videó itt.)

2. frissítés: íme Pokorni János eddig még sehol meg nem jelent hatos kartonja

Apuci ugyanis a hírhedten magyarellenes politikai rendőrség hálózati ügynöke volt. Emiatt vajon mikor fog a kommunizmus áldozatai előtt sírdogálni a polgármester úr?Rákattintva nagyítható!

3. frissítés: Kari Geri is megrendült

De érdekes módon csak az efféle "múltbevallások" hatják meg, Kohn-Kun és Rosenfeld-Rákosi zsidó terrorlegényeinek tevékenységével nemigen szoktak ők szembenézni...

4. frissítés: megvédik a turulszobrot

Miután Pokorni Zoltán ismét kilátásba helyezte a hegyvidéki turulszobor lebontását, kész vagyok immár a Mi Hazánk Mozgalom keretein belül újjászervezni a turulvédő akciócsoportunkat - írja Fb-bejegyzésében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

5. frissítés: itt a munkadosszié is

Mielőtt valaki okoskodni kezd, mert azt olvasta, hogy a 6-os karton önmagában nem bizonyíték a bíróság előtt arra, hogy valaki állambiztonsági hálózati személy volt, ahhoz még kell a „B” vagy „M” dosszié is, mindenki megnyugtatására nyilvánosságra hozzuk Pokorni apuka, azaz a Pákozdi János fedőnevű titkos megbízott jelentéseit tartalmazó „M” Munka Dossziét.

A BM III/III-3-a osztály adta le az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába. A politikai rendőrség (BM III/III. Csoportfőnökség) ezen alosztálya ügynökeinek az volt a feladata, hogy jelentsenek „a társadalomra veszélyesnek tekintett „F” [Figyelő] dossziés személyekről és a volt politikai foglyokról.”
6. frissítés: "ismét meg fogjuk védeni a magyarság ősi jelképét"

Adjon az Isten minden minden kedves kurucnak!

A kuruc.info hírportált megnyitva érdeklődéssel olvasgattam a Popcorni-család generációk óta - véletlenül sem mindig az adott hatalomhoz dörgölőző, véletlenül sem karrierista percembereinek - élettörténeteit.

Éppen aktuális Popcorni úrnak / elvtársnak / samesznak vagy tudomisénkinek két dologra szeretném felhívni a becses figyelmét:

1. Ha már ő is megdézsmálta a kóser varázsgombát, amely például Vona "Spinoza" Gábort és a fél Jobbikot kiütötte, vegye észre legalább azt, hogy ez a gomba mérgező, Vona "Spinoza" Gábornak egy-két hanukaüdvözlete és a Spinoza-házban történt hasoncsúszása nagyjából a karrierje végét is jelentette...

2. A hegyvidéki turulszobrot már megvédtük egyszer - 2008-ban - a Gyurcsány-féle bagázstól, de megemlékeztünk itt többek között 2011-ben is.
Ha netán az elfogyasztott kóser varázsgomba tudatmódosító hatása alatt rossz gondolatai támadnának a hegyvidéki turulszoborral kapcsolatban, felhívom figyelmét, hogy ha szükséges lesz, ismét meg fogjuk védeni a magyarság ősi jelképét.

(Ha valakinek pedig nem tetszik ez a szobor, nyugodtan érveljen azzal, hogy ez az ország Magyarország - a magyarok hazája, a turul pedig a magyarok ősi jelképe.Ha valakinek ez nem tetszik, az térjen vissza nyugodtan saját ősei földjére! ;) )

A kuruc.info hírportál nagyrabecsült szerkesztőinek és olvasóinak pedig ezúton szeretnék küldeni néhány saját készítésű fényképet a turulszobor 2008-as megvédéséről és a 2011-es megemlékezésről.

Szebb jövőt!
Csíkhelyi Levente
a Magyar Gárda és a Magyar Nemzeti Gárda Pest megyei kapitánya

Korábban írtuk: A komcsi besúgó apuka után a nagypapára legalább büszke lehetett volna Pokorni, de inkább megtagadta

Kapcsolódó:

- A rendszerváltás elsikkasztóira bízták a megemlékezést: több mint két évig ünnepeltetik velünk a módszerváltást

- A forradalom árulójából a diktatúra ügyésze: Polt Péter családjában is volt besúgó, nem csak Orbán Viktoréban

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából