Ugrás a cikkhez
Reklám

Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael új magyarországi nagykövete részvételével a "vészkorszak áldozataira" emlékeztek hétfőn Budapesten, a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél - örvendeztetett meg a hírrel az MTI.



Kulcsár Gergely most még nem volt jelen, de reméljük, a következő alkalomra (pl. holnap...) összeszedi magát (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az izraeli diplomata első magyarországi nyilvános szerepléseként a hazai zsidó felekezetek képviselőivel és meghívott vendégeivel közösen fejezte ki tiszteletét az ún. holokauszt magyarországi áldozatai előtt.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) képviseletében Radnóti Zoltán, a dél-budai Bét Sálom zsinagóga főrabbija mondott imát az áldozatokért, majd Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője, az óbudai zsinagóga rabbija vezetésével mondták el a kaddist a jelenlévők.

A gyertyagyújtás után a résztvevők egyperces néma csönddel adóztak az áldozatok emléke előtt. Az eseményen mások mellett részt vett Németország, Svédország, Ausztria és Hollandia magyarországi nagykövete is.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából