Ugrás a cikkhez
Reklám

Hatalmas botrány lett Horvátországban - örvendezik a 168 Tóra. Az ok: Orbán Viktornak a Facebookon közzétett adventi fotósorozatában van egy kép, amely szerint a magyar miniszterelnök egy Nagy-Magyarország-térkép árnyékában ült le tárgyalni nemrég.

A kép horvát kormányzati körökben finoman szólva nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A HINA hírügynökség azt írja, Andrej Plenkovic miniszterelnök is felháborodott, azt állítva, a zágrábi külügyi tárca beszélni akar a képről a magyar féllel.

– Ha jól tudom, nem ez az első alkalom, hogy ezt a térképet mutatták Fidesz-tanácskozás során. Horvátország határai ott vannak, ahol vannak – szögezte le a horvát kormányfő. (Csendben megjegyeznénk: tudjuk, mert elég komoly segítséget nyújtottunk ezen határok megszilárdításában a délszláv háború során, például kalasnyikov-szállítmányok formájában - a szerk.)

Szlovénia júniusban kifogásolta, hogy az Orbán-kormány félhivatalos Twitter-oldalán megjelent egy Trianon-térkép, jegyzi meg leplezetlen kárörömmel a zsidó lap.

Kapcsolódó: A délszláv polgárháború múltja, jelene és jövője





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából