Ugrás a cikkhez
Reklám

"A független, hozzáférhető magyar oktatásért és a kutatás szabadságáért" szerveznek demonstrációt november utolsó hétvégéjére.

A Szabad Egyetem, a Diákparlament és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezésében lesz kiállítással egybekötött demonstráció a Kossuth téren november utolsó hétvégéjén. A “Szabad ország, szabad oktatás!” esemény időpontját a teljes hétvégére vonatkozóan adták meg, a kitelepülés tehát november 29-től december elsejéig tart majd. "Kiállításon mutatjuk be az Orbán-kormány oktatás és kutatás világát leépítő intézkedéseit, felszólalókat, előadókat és zenészeket hívunk meg, akiknek fontos a magyar oktatás helyzete, és kiállnak az oktatás és kutatás ügyéért" - idézi megelégedettséggel a szervezőket a HVG.

A demonstrációt a CEU "száműzetésének" évfordulójára időzítették, tavaly december elején dőlt el ugyanis, hogy a Soros-keltető az amerikai akkreditációjú programjait Bécsbe költözteti, a budapesti kampusz pedig továbbra is él és virul.

Korábban írtuk: Ma nyílik meg Bécsben (is) a Soros-egyetem - az egykori császárváros nem győzte kitüntetésekkel elhalmozni a spekulánst

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából