Ugrás a cikkhez
Reklám

Felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki rugós késsel a kezében fenyegetett meg jegyellenőröket a debreceni 2-es villamoson – közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint az előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi azt mondta, hogy tettét megbánta, és bocsánatot kér az ellenőröktől.

Az elsőfokú bíróság a férfit két év felfüggesztett börtönre ítélte.

A bírósági tényállás szerint a férfitól 2019. március 26-án a debreceni 2-es villamoson kérték a jegyét az ellenőrök, erre nem volt hajlandó, ezért az ellenőr elkérte a férfi személyi igazolványát. A vádlott ezt megtagadta, ezért az ellenőr telefonon rendőri segítséget kért.

A harmincéves komádi lakos ekkor az egyik megállónál leszállt, azonban az ellenőr és három kollégája utánaszaladt. Amikor utolérték, és ismételten személyazonossága igazolására szólították fel, a vádlott rugós kést rántott elő, kinyitotta, és a sértettek felé tartva fenyegetőzött. Ezután elmenekült, de a közelben elfogták a rendőrök.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából