Ugrás a cikkhez
Reklám

Hiába lépett vissza és borította az utolsó pillanatban a győri ellenzéki összefogást – társaival együtt – a jobbikos Fodor Roland, a város közgyűlésébe beülhet. Ironikus módon éppen az általa felrúgott ellenzéki összefogás kompenzációs listájáról, írja a Magyar Hang.

Attól ugyanis, hogy a vele együtt összesen négy jobbikos politikus mégsem indult el az egyéni körzetekben, a kompenzációs lista nem változott. Mivel Fodor Roland annak második helyén szerepelt, így az önkormányzati választás eredményének értelmében mandátumhoz jutott.

Ismert, hogy Borkai Zsoltnak a választás előtt másfél héttel kirobbant botránya ellenére a politikust szorosan ugyan, de újraválasztották polgármesternek, és a 16 egyéni választókerületből is 15-ben a kormánypártok jelöltjei győztek. Az egyetlen egyéni nyertes ellenzéki képviselő mellett a közgyűlésbe bekerült még kompenzációs listáról az ellenzéki polgármester-jelölt Glázer Tímea, illetve a helyi MSZP-t vezető Pollreisz Balázs. Két képviselője bekerült a Civilek Győrért elnevezésű szervezetnek – ez az a csoportosulás, amelynek több tagja együtt bulizott a kiugrott jobbikosokkal –, illetve egy harmadik civil is.

Fodor Roland a lap megkeresésére azt mondta, hogy természetesen beül a közgyűlésbe. Azt kizártnak nevezte, hogy a Fidesszel közös frakcióban dolgozzon, a civilekkel viszont most megnézik, hogy megtalálják-e a közös nevezőt. Amennyiben hasonlóan látják Győr jövőjét, akkor elképzelhető, hogy képviselőcsoportot alakítanak.

A kihátrálást bejelentő Facebook-bejegyzésében a politikus egyébként éppen azzal indokolta, hogy beszálltak, majd hirtelen kiszálltak az ellenzéki együttműködésből, hogy így akadályozzák meg a nemzetellenes baloldali pártokat a külön-külön frakció alapításában. A Jobbik országos vezetése elítélte a lépésüket, és etikai vizsgálatot is indított a négy érintett ellen.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából