Ugrás a cikkhez
Reklám

Mobiltelefonok hátoldalára ragasztható kitámasztót kapnak a Nemzeti Választási Irodától az első választók.



A most még nem az "önálló roma tartományról", de először szavazó Pál Krisztina mutatja az először szavazóknak járó, mobiltelefonok hátoldalára ragasztható kitámasztót az önkormányzati választáson a nyírbátori József Attila utcai óvodában kialakított 1-es számú szavazókörben 2019. október 13-án. Az országban a legtöbb első szavazó ebben szavazókörében adhatja le szavazatát (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A májusi európai parlamenti választás óta 38 ezren váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá.

A piros-fehér-zöld színű, választás 2019-feliratú hajlítható mobiltelefon-kitámasztókat a szavazóhelyiségben vehetik át a fiatalok a szavazatszámláló bizottságoktól.



Az először szavazó, roma nemzetiségi Pálné Karászi Margaréta Margit leadja szavazatát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a nyírbátori József Attila utcai óvodában kialakított 1-es számú szavazókörben (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A legfiatalabb, 16 éves választópolgár házasságkötéssel szerzett nagykorúságot. A legtöbb első szavazó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor 1-es számú szavazókörében adhatja le szavazatát.

(MTI)

Kapcsolódó:

- "A cigányság száma generációnként megduplázódik" - figyelmeztetett Novák, de a Facebook törölte

- Kell-e tartani a cigány szeparatizmustól?

- Indul a cigány televízió, de ki állhat mögötte?

- Rikárdó, Brendon, Nikolasz és Krisztofer - az idei "termés" statisztikája számos nem hiába születésről árulkodik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából