Ugrás a cikkhez
Reklám

A 24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség ezekben a percekben is házkutatást tart Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál a Baross utcai Patyolat bárban. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítanak vagy lefoglalnak-e bármit. Pikó Andrást, aki egyelőre nincs a helyszínen, kerestük, de nem értük el, viszont a házkutatás tényét mások megerősítették. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van - írta ma este negyed hat után a liberális lap.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva a hírt arról, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”.

A lap szerint „vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja”, de a cikkből nem derül ki erről semmi, csak a fent idézett árva fotó, amely alapján azt írták, hogy biztosan illegális adatbázist építenek Pikóék.

A Magyar Nemzet vádjait Pikó kampányfőnöke visszautasította, azt mondta tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feletek:

Az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, visszahozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat

Azóta a Magyar Nemzet már arról is írt, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen”.

Karácsony felindult állapotba került

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt nem sokkal később bejelentette, hogy tüntetést szervez Pikóért - írja a lap későbbi cikkében.

Pikó és Karácsony kedd este a kampányközpontból jelentkezett be, a videóban pedig a közös VIII. kerületi polgármesterjelölt elmondta, hogy éppen két rendőr hallgatja ki a kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát, akiért nagyon aggódik.

Rendkívül felindult állapotban vagyok, szeretném nagyon erős szolidaritásomról biztosítani az egész csapatot – mondta Karácsony, aki hozzátette, hogy nem nagyon emlékszik, hogy választási kampány kellős közepén ilyen típusú dolog történt volna korábban, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy „húzzunk egy vörös vonalat”.

Pikó szerint a támadásnak az lehet az egyik oka, hogy „érzik, hogy van mit veszíteniük”, és szerinte veszíteni is fognak.

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából