Ugrás a cikkhez
Reklám

A Szerencsekerék egykori műsorvezetőjét, Klausmann Viktort indítja a Fidesz helyi szervezete polgármester-jelöltként Gyöngyösön. Amikor a nyáron ezt bejelentették, akkor a térség országgyűlési képviselője Klausmannról elmondta, hogy tévés produkciói mellett a Mátra szerelmese, mentőcsapatot és síakadémiát vezet, rendezvényeket szervez, és önkormányzati képviselő is volt.

Csak egy dolgot felejtett el: Klausmann 2015 októberétől öt éven keresztül, tehát 2020 októberéig a cégvezetéstől jogerősen el van tiltva.

Ez ugyan nem akadálya, hogy betöltse a polgármesteri pozíciót, mindenesetre kínos csorba.

A cégadatbázisban az látszik, hogy Klausmann az ügyvezetője és tulajdonosa volt a Magyar Sportakadémia Kft.-nek, amikor 2012-ben az ÉMÁSZ, tehát egy áramszolgáltató cég lefoglaltatta a céges tulajdonrészt (vélhetően tartozás miatt). Aztán 2015 elején a NAV kezdeményezésére kényszertörlési eljárás alá került a cég, októberben pedig a bíróság ki is mondta a cég kényszertörlését. Akkor októberben el is rendelték, hogy Klausmann öt éven keresztül nem lehet gazdasági társaságban többségi vagy kizárólagos tulajdonos, illetve nem lehet annak vezető tisztségviselője.

(24.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából