Ugrás a cikkhez
Reklám

Jószéf Amrani távozó izraeli nagykövetet fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a megbeszélésen megállapították, hogy a magyar–izraeli kapcsolatok soha nem voltak még ilyen jók. Magyarország az elmúlt években következetesen kiállt Izrael mellett a nemzetközi szervezetekben.

Szijjártó Péter arról biztosította a nagykövetet, hogy a magyar külpolitika egyik fontos törekvése továbbra is az lesz, hogy Izraelhez tisztességesen közelítsenek a nemzetközi politikai életben, és „ne válhasson méltatlan támadások célpontjává” – tették hozzá.



Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) búcsúlátogatáson fogadja hivatalában Jószéf Amranit, Izrael leköszönő budapesti nagykövetét (k) 2019. szeptember 9-én. Balról Váradi László, a KKM déli kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára (kép: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt)

A minisztérium a megbeszélésről tájékoztatva hangsúlyozta: a kormány továbbra is kiáll az EU–izraeli kapcsolatok fejlesztésének szükségessége mellett.

Jószéf Amrani 2016 novembere óta töltötte be a budapesti izraeli nagykövet posztját.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából