Ugrás a cikkhez
Reklám

Matkovich Ilona péntek délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentette be: 7 párt és 2 civil szervezet összefogásának jelöltjeként indul az októberi polgármester-választáson – közölte a vaconline.hu

A KlubRádiónak nyilatkozva önmagát az ellenzék jelöltjeként pozicionálta, ám a vaconline.hu-nak nyilatkozó ellenzéki politikusok kijelentették: továbbra is támogatják Néveri István ügyvéd jelölését, tehát továbbra is ketten tartják magukat az ellenzéki összefogás jelöltjének Vácon – írták.

Matkovich Ilona sajtótájékoztatójáról számos, a váci közéletben fontos szerepet játszó ellenzéki politikus hiányzott, javarészt a pártok országos központjainak küldöttjei álltak csak mögötte.



Matkovich Ilonát, a balos polgármesterjelöltet bemutatja a népfront - közben kiderült, hogy van másik... (kép: Jobbik Vác Fb-oldal)

Matkovichot a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, a Párbeszéd, illetve a SZAVAD és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület nevű "civilek" támogatják, legalábbis az egyik baloldali párt, a Jobbik váci szervezetének közösségi oldalán megjelent közlemény szerint.

A vaconline.hu megkeresésére péntek délután Krauze István, a Demokratikus Koalíció helyi alapszervezetének korábbi elnöke kijelentette: azért nem vett részt az eseményen, mert éppen Matkovich indulása miatt lépett ki egykori pártjából.

A bejelentésre reagálva leszögezte: „próbálkozni mindenkinek van lehetősége, de a mi összefogásunk erősebb lesz”. A vaconline.hu kérdésére válaszolva hangsúlyozta: Bóth Jánossal, az MSZP váci elnökével és Csereklye Károllyal, a Vác Városért Választási Egyesület elnökével kitartanak korábbi döntésük mellett és támogatják Néveri István indulását a polgármesteri posztért.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is működik a Váci Szívvel választási mozgalom és két ellenzéki összefogás szerveződik a városban – olvasható a vaconline.hu oldalon.

"Váci szívvel" néven jött létre ugyanis egy új baloldali választási szövetség, miután kiderült, hogy a pártok helyi alapszervezetei más személyt tartanak alkalmasnak, mint a budapesti pártközpontok.

Július 25-én még úgy tűnt, Matkovich Ilona lehet a baloldali pártok által támogatott egyetlen jelölt, aki tavasszal az LMP színeiben szeretett volna országgyűlési mandátumhoz jutni, ám a választáson alulmaradt.

Ugyanezen a napon bejelentkezett egy helyi ügyvéd, Néveri István is, akit "civilek" támogatnak, és kampányának első perceiben egyértelművé vált, hogy számít a baloldali-liberális pártok támogatására is.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából