Ugrás a cikkhez
Reklám

Hivatalosan már csak egyetlen embert keresnek a dunai hajóbaleset áldozatai közül. A május 29-i szerencsétlenség után a koreai állampolgárt a Duna teljes magyarországi és szerbiai részén keresik, sőt, újabb koreai egységek érkeznek Budapestre, hogy segítsék az akciót. Családja - legalábbis a Blikk értesülései szerint - még mindig Magyarországon várja, hogy szerettük teste előkerüljön, mivel kulturális okokból addig nem tudják befejezni a gyászt, amíg meg nem győződtek róla, hogy már meghalt.

Az ATV-nek nyilatkozó Mágori Krisztina igazságügyi orvosszakértő szerint a családtagok már nem sokat tehetnek szerettük azonosításáért. "A test egyben van, de már olyan előrehaladottak lehetnek a bomlási folyamatok, hogy felismerni arcról, esetleg testalkatról is már nem lehet" - nyilatkozta a szakember.

Szerinte ilyenkor már a szakértő is csak annyit tud megállapítani, hogy férfi, esetleg női holttestről van-e szó, valamint arról tud nyilatkozni, hogy felnőtt-e az áldozat.

"Ilyen nagy általánosságban nem lehet megmondani, hogy ez XY volt, kell valamiféle feltételezés, és mindig azzal a feltételezéssel összevetve lehet nyilatkozni, hogy na ez lehetett ez, lehetett az" - magyarázta.

(Napi.hu)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából