Ugrás a cikkhez
Reklám

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Balatonon nyaralt, és úszás közben, a vízben érte a halál.

A rendőrség hírügynökségi megkeresésre, a Magyar Tudományos Akadémia bejelentése után közölte a filozófus halálának körülményeit. Az MTI kérdésére, miszerint több hírportál a 444-re hivatkozva arról írt, hogy Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni, de ismerősei hiába várták a parton, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte:

péntek délután bejelentés érkezett, hogy egy holttestet találtak a Balatonban, a Balatonalmádi előtti vízterületen.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök az idegenkezűséget és a bűncselekmény gyanúját kizárták, az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult.

Korábban írtuk: Meghalt Heller Ágnes

A 444 úgy tudja, a Magyar Tudományos Akadémia balatonalmádi üdülőjének strandjáról indult úszni péntek este, de ismerősei hiába várták a parton.
Halálhírét a német közszolgálati tévé régiós tudósítója és az MTA is megerősítette. 90 éves volt.

Ungarische Philosophin #Agnes #Heller mit 90 Jahren gestorben. Geb. 1929 in Budapest überlebte sie den Holocaust, promovierte bei G. Lukácz musste die Uni nach dem Ungarn-Aufstand 1956 verlassen. Sie emigrierte u a nach Melbourne + folgte Hannah Arendt auf ihrem Lehrstuhl in NY

— Andrea Beer (@AndreaBeer2) 2019. július 19.
Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából