Ugrás a cikkhez
Reklám

A Blikk "megszerezte" a végzést, amiben Gáspár Győző ügyében határozatot hozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.




Azt írják, úgy néz ki, most "végre" pont kerül a két éve húzódó ügy végére, megszüntetik a különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt indult nyomozást.

"Ám ez még közel sem jelenti azt, hogy megnyugodhat Győzike, hiszen az adócsaló jelzőt egy ideig még biztosan nem moshatja le magáról" - sajnáltatja a beszédhibás "tévésztár" cigánybűnözőt a szennylap. A NAV-nak pedig csak gratulálni tudunk.










Frissítés: Nem az adócsalási részt szüntették meg

Olvasónk írja:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal speciális nyomozati jogkörrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy csak bizonyos bűncselekményekben, elsősorban a költségvetést megkárosító bűnesetek esetén nyomoz. A sikkasztás nem tartozik ide. Tehát sikkasztás nyomozására a NAV-ot az ügyészség kijelölte, ami azt jelenti, hogy a sikkasztás csak egy (!) bűncselekmény volt a celebcigánnyal szemben közölt vádpontokban.

Minden bizonnyal költségvetési csalás bűntettével gyanúsították meg elsősorban, és a sikkasztás csak egy "mellékszál" volt, amire azért jelölték ki a NAV-ot, hogy ne két nyomozószerv vizsgálja az ügyet, tehát ne legyen a rendőrségnél is és a NAV-nál is egy "Gáspár-ügy" egy eljáráson belül. (Ez egyébként gyakori, nem egyedi eset.) A Blikkben az ügyvédje is nyilatkozik:

"- Nagyon örülök annak, hogy a hatóság meghozta a határozatot, amellyel a gyanúsítás egy részét hatályon kívül helyezték."

Tehát csak a "gyanúsítás egy része". Szóval a többi a jelek szerint megáll, különben azt is megszüntették volna.

Na most az ostoba cigány erre a sikkasztásra vonatkozó megszüntető határozatra hivatkozva kürtöli tele a sajtót azzal, hogy "nem vagyok adócsaló", pedig nem az adócsalási részt szüntették meg (a bűncselekmény Btk. szerinti megnevezése: "költségvetési csalás"), hanem a sikkasztást, ami ugye nem "adócsalás". Egyébként a sikkasztást is "bizonyítottság hiányában", ami ugye azt jelenti, hogy minden bizonnyal elkövette, de nem bizonyítható... Hiába szeretné, nem fogja megúszni. Reméljük.

Korábban írtuk:
- Sokat bántották szegény Győzikét, de győzött az igazság, és kiderült, hogy nem bűnöző!
- A főügyészség utasította a NAV-ot, hogy az adócsaló "Győzike" soron kívül visszakaphassa százmillióit
- Gáspár Győző "előadóművész" az N1TV-ben mosakodik
- Kúria: ártatlan Győzikét "megfosztották a jogától", ezért nem lehet behajtani rajta a 40 milliós tartozást
- A képük füstös, de a szívük arany: a nyugdíjas nagymama "Győzikének" ajándékoz százmilliókat, ő pedig a lányainak
- Jáj, Evelinke ékszerei! - Mindent a lányuk nevére írattak "Győzikéék", hogy ne foglalhassa le a lopott vagyont a hatóság

 





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából