Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy kisteherautó ellenőrzése során tizenkét migránst találtak a mohácsi rendőrök Kölked térségében.

A Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei 2019. július 1-jén 5 óra 55 perckor egy román honosságú kisteherautót, illetve annak rakterét ellenőrizték Kölked térségében az 56-os számú főúton. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető román állampolgárságú férfi 12, magát afgánnak és pakisztáninak valló férfit szállított a járműben. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.




A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

A déli órákban újabb 13 idáig fejvesztve menekült egyed érkezett a közeli Afganisztánból

Jogellenesen jutottak be az ország területére azok a külföldiek, akiket Bács-Kiskun megyében tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédok 2019. július 1-jén 13 óra 40 perckor Hercegszántó közigazgatási területén 13 külföldi férfit tartóztattak fel. A magukat afgán állampolgárnak valló csoport tagjai jogellenesen jutottak be Magyarország területére.




Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

(Police)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából