Kronológia:

2019. május 18-án 4 óra 15 perc körül az egyik helyi söröző előtti területen "kialakult vita" során a villanyrendőrnél (a Régi forint előtti részen) három cigány késelte meg azt a fiatalembert, akivel "szóváltásba keveredtek".

Az egyedül lévő fiatalembert egy saját készítésű műanyagdarabra barkácsolt zsilettpengével vágta meg a 16 éves taktaharkányi elkövető.




A sértettet arcán és száján érte a vágás. Az elkövetők a helyszínről elszaladtak.




Péter a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium elvégzése után a Nyíregyházi Egyetemen folytatta tanulmányait, majd programozó informatikusként dolgozott.

Sérülése maradandó, több szempontból is. Újra kell tanulnia hangokat formálni, nem érez jelenleg ízeket, gondja lesz a mimikával, a száját sem tudja összezárni és a nyeléssel is gondjai vannak, mivel a nyelve is megsérült, így most orrszondán táplálják.

A térfigyelő kameráknak köszönhetően a nyomozók két napon belül megállapították az elkövető kilétét, majd elfogták a 16 éves taktaharkányi cigányt, és május 20-án őrizetbe is vették.

Ellene súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.




A bíróság a gyanúsított letartóztatását június 23-ig elrendelte.

2019. május 26.

A családdal tartom a kapcsolatot, elmondásuk szerint nagyon félnek, mert telefonon és a neten fenyegetik őket. Az édesanya elmondta, hogy a támadást követően az első óra a fia túléléséről szólt, azért nem volt mód az idegszálak párosítására, mert az orvosok az életéért küzdöttek. A veszített idő miatt maradandó károsodást szenvedett Péter, álla és ajka érzéketlen maradt.

Az áldozat, akinek azóta műtéteken kellett átesnie, maga hívta a mentőket, mert, bár a támadásnak több szemtanúja is lehetett, senki sem sietett a segítségére.




A támadást követően amikor lenézett, látta, hogy csurom vér mindene.







Csak annyira emlékszik, hogy 175-180 magas, vékony, fiatal srác annyit csinált, hogy suhintott, ő fémes ízt érzett, és utána nem tudta, mi az a meleg.

A vágott seb a sértett bal arcán keresztül egészen a füle előtti területig tartott, ezen kívül a nyelvén is metszett seb keletkezett.

A cigányt egy saját készítésű pengével, egészen pontosan egy műanyag darabra barkácsolt zsilettpengével okozott súlyos sérülést Péternek.




Hazaengedték a kórházból.

A táplálását pépesített ételekkel kell megoldani a nyelési nehézségek miatt. A kórházban orrszondán táplálták. A feldolgozhatatlan történés a családot teljesen összetörte lelkileg.

A bíróság folyosójára vezetőszáron érkezett két rendőr között a retek, ahol anyja várta.




A gyanúsított ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Az eljárás adatai alapján megállapítható, hogy a cselekmény elkövetésénél a gyanúsított több barátjával, illetve ismerősével együtt tartózkodott a helyszínen, akik kihallgatása még folyamatban van, ezért alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

Ezentúl a cselekmény brutális elkövetési módjára, és a gyanúsított életvitelére való tekintettel alaposan tartani lehet attól, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.




Az életvitel kiemelésénél a bíró gondolom, hogy nem a tanulmányokkal és munkával összefüggő túlterheltség okozta fizikális és mentális kimerülésre gondolt.

Mindezen indokok alapján a járásbíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását 2019. június 23-ig elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított, a védő és a törvényes képviselő fellebbezett.

A bíróság döntése után a tárgyalóteremből kifelé aztán már mindketten sírva jöttek, a fiatalkorú vádlottat azonnal elvezették, a cigányasszony pedig átkokat szórt a folyosón várakozó sajtósok fejére, amiért "kamerázzák" a fiát.

Ez a fajta megnyilvánulás már megszokott a cigányság részéről, mert vélhetően a primitív agyukkal azt hiszik, hogy a lelküket lopják el egy egy felvétel készítése során.

2019. június 27.

Péter állapota nem sokat javult a brutális cigány támadás óta.

Hatalmas fájdalmai vannak, a lelki megrázkódtatásról nem is beszélve. Rágni továbbra sem tud, a nyelve érzéketlen maradt. Beszélni már tud, de azt sem tökéletesen. Félve és szorongva éli a napjait.

Édesanyja jelenleg plasztikai sebésszel konzultál, mert hiába a szakorvosi javaslat, az ár nem olcsó.

A fele fizetését a kenőcsökre és a pépes ételekre költi. Szabadideje nincs, mert minden nap dolgozik, hétvégén maszekban időseket ápol, fürdet és pelenkáz.

Azt hiszem, hogy a leírtak megmutatják, hogy egy cigányok által elkövetett támadás milyen következményekkel jár egy családra. Teljesen tönkretett életek, megváltozott életvitel, ami maradandó. Ebben az esetben a megélhetésük is veszélybe került.

Péter egyébként rosszabbul is járhatott volna, kevésen múlt, hogy nem nyakon vagy épp halántékon szúrták, mert akkor esélye sem lett volna a túlélésre.

(Minden, ami politika blog)

Korábban írtuk: Miskolc: saját készítésű fegyverrel vágta szét áldozata arcát a c***********