Ugrás a cikkhez
Reklám

Kálmán Olga beszáll a politikába, a tévés műsorvezető a DK-s Dobrev Klára biztatására elvállalta, hogy főpolgármester-jelölt legyen. El tudja képzelni, hogy Orbán Viktorral tárgyal, és nem csak bólogatni fog - írja az Index.Reméljük, minél gyakrabban viseli majd ezt az ízléstelen ruhát

"Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben" - mondta csütörtök rendkívüli sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője. Majd bemutatta, kit ajánl Budapest élére: Kálmán Olga tévés műsorvezetőt.

Dobrev azt mondta róla: "nem megosztja, hanem egyesíti a szavazókat, nem párttag, nem is volt pártnak tagja soha, biztató jövőt jelenthet, akire rászavaznának, Budapest levegője szabadabb lesz. Olyan főpolgármester-jelöltet, aki küzdeni fog, hogy szabadon sétálhassunk a városban, fel fog lépni mindenfajta mutyival szemben, vigyázni fog a budapestiek pénzére."

Dobrev azt mondta, hogy a DK támogatja az előválasztás győztesét, és reméli, hogy Kálmán Olga lesz a nyertes. Karácsony Gergely DK-s támogatása csak az első előválasztásra szól, és a helyzet annyiban is változott, hogy a Momentum is új jelöltet jelentett be.

Gyurcsány múlt héten még azt mondta, hogy kiállnak Karácsony Gergely mellett. Dobrev azonban most közölte, tájékoztatták a politikai partnereket a DK új álláspontjáról.

Kálmán Olga azt mondta: azért Dobrev Klára mutatta be, mert nagy szerepe van, hogy vállalta, és egyetért azzal, hogy új szereplők lépjenek színre, és több nő kell a politikába. "Minden budapesti jelöltje szeretnék lenni" - mondta Kálmán.

Független jelölt vagyok a DK biztatására, Klára biztatására.

A tévés műsorvezető azt mondta, hogy sokat töprengett ezen a lépésen, de az EP-választás alapján úgy látja, hogy a budapestiek változást kívánnak. Kálmán azt mondta, hogy a HírTV-s távozása óta több mindent csinált: könyvet írt, tanított, blogolt Dobrev Klárának, beindította a saját Youtube-csatornáját. Ugyanakkor sokan biztatták, hogy szálljon be a politikába. Kálmán szerint számára most a legfontosabb, hogy "visszaadja Budapestet a budapestieknek". Kálmán azt mondta, bárkivel szívesen leül vitázni" "hallgassuk meg egymást, érveljünk, ez az egész lényege".

El tudják képzelni, hogy szemtől szembe tárgyalok Orbán Viktorral? Szemtől szemben tárgyalok? Én el. És nem csak bólogatni fogok.

Ami a programot illeti: Kálmán azt mondta, hogy Budapesten élő emberként jól ismeri a város problémáit, ilyen értelemben van programja. Mivel évtizedek óta a közélettel foglalkozik, újságíróként van rálátása a politikai és gazdasági ügyekre. A végleges, írott programját később fogja kialakítani, miután találkozott és beszélgetett a budapesti választókkal.

A DK élőben közvetítette a bejelentést:

Az EP-választás mindent megváltoztatott

A héten kezdődött el a budapesti ellenzéki előválasztás aláírásgyűjtése, a jelölteknek 2000 aláírást kell bemutatniuk az induláshoz. Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd jelöltje már hónapok óta nyilvánvalóvá tette, hogy mindenképp szeretne előválasztást, és ő be is nevez rá. Korábban úgy nézett ki, hogy az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róberttel kell megküzdenie.

Aztán az EP-választás teljesen átrajzolta az ellenzéki erőviszonyokat, így felborította a menetrendet. Budapesten a DK lett a második közel 20%-os eredménnyel, míg a Momentum 17 százalékkal harmadik lett. Az ellenzéki háziversenyt tekintve a DK 13, míg a Momentum 10 kerületben lett második a Fidesz-KDNP mögött.

A választáson az MSZP-Párbeszéd meggyengült, az LMP és a Jobbik pedig szinte el is tűnt Budapestről. Ettől függetlenül Karácsony előválasztásos indulása nem volt kérdés, sőt, Gyurcsány az EP-választás után azt mondta, a DK továbbra is támogatja. Puzsér Róbert viszont bejelentette, hogy kiszáll az előválasztásból, mert nem teljesültek a feltételei, például a kerületi polgármesterjelölteket illetően. Az LMP erre megvonta a támogatást tőle, így a Jobbikal kötött megállapodás is megszűnt.

A Momentum pár nappal ezelőtt úgy döntött, saját jelölttel indul a fővárosban. Fekete-Győr András elnök hétfőn be is mutatta a jelöltet: Kerpel-Fronius Gábort, aki a XIII. kerületi Momentum elnöke, és a párt EP-listáján is szerepelt.

Karácsony Gergely csütörtökre hirdetett sajtótájékoztatóját lefújták. Kerpel-Fronius viszont elég gyorsan reagált Kálmán bejelentkezésére a Facebookon, "azt mondtam az egyik legelső interjúmban, hogy a verseny jó. (...) Üdvözlöm a Demokratikus Koalíció mai bejelentését, hogy Kálmán Olgát elindítja a főpolgármesteri előválasztáson. Sok sikert kívánok neki és nagy elszántsággal tekintek a viták elé."

Az EP-választás előtt már megvillantotta kampányképességeit

A mostani ruhájához hasonlóan kínos videóval... Idézzük az Index akkori cikkét:

Kálmán Olga annak is elveszi a kedvét a szavazástól, akinek eddig volt

Kálmán Olga újságíró, műsorvezető a saját YouTube-csatornájára töltött fel egy videót, amivel megpróbálja a nézőt szavazásra buzdítani most vasárnap.

Elmondom röviden, mi van a videóban:

És hogy mi nincs?

De nézze meg nyugodtan mindenki.

A videóban nem állnak ki konkrétan egy politikai szereplő mellett sem, de nem is ez a baj, hanem hogy a nézőnek feltett, de rögtön meg is válaszolt kérdések elég ritkán szoktak jól működni, na meg az is, ha valaki szerint a videós kommunikáció non plus ultrája az 1995-ös vidéki televíziók esztétikája.

És ha még nem volt elég a szekunder szégyenből, akkor nézzék meg azt a pillanatot is, amikor Vona Gábor rappel. Tényleg nézzék meg.

Frissítés: 90-es IQ, együgyű kérdések - 2012-ben volt egy igen mulattató beszélgetés Kálmán és Tarlós között:

2. frissítés: "Eddig is tudtam, hogy lesz jelöltje a DK-nak az előválasztáson, csak eddig azt hittem, hogy ez én leszek..."

Karácsonynak K. O. - az alábbi videó láttán az ember hirtelen nem tudja, hogy szánja, vagy nevessen rajta...

És íme "Feri", akit nagy hiba volt leírni (és futtatni a feleségét a fideszes sajtó részéről):

Kálmán Olga elmondta, miért nem lenne főpolgármester

A parlamenti választások előtt - a miniszterelnök-jelölti casting idején - többször felvetődött az ellenzéki szalonokban Kálmán Olga esetleges jelöltsége. Majd az idén a főpolgármesteri posztra többen emlegették a háttérben, közvélemény-kutatás is készült a népszerűségéről.

Kálmánt áprilisban a 24.hu meg is kérdezte a politikai ambícióiról, mire a tévés műsorvezető azt a - ma már megmosolyogtató - választ adta, hogy nem lenne politikus.

Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör.

Kálmán azt is mondta áprilisban:

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából