Ugrás a cikkhez
Reklám

A párt megszűnésének rémképét is felvillantja a maradék tagságnak írt levelében a Jobbik elnöke. Mégpedig azért, hogy támogassák az N+1-edik "megújulást", különben "elvesznek a történelem viharában". Ennek némileg ellentmond, hogy a végén azt ígéri, nem marad el a felelősség vállalása, ami egy ekkora bukás után csakis a lemondás lehet - de akkor hogyan tudja a derék pártelnök levezényelni a legújabb megújulást? Hiszen láthatjuk, milyen jót tettek a Jobbiknak a Vona és követői által kitalált megújulások...




A szerdai elnökségen talán kiderül, addig is íme a levél, a Sneider Tamásra jellemző helyesírási hibákkal együtt:

Nem tesszük le a fegyvert!

Kedves Jobbikosok!

Az első szó a köszöneté. Köszönöm Nektek az elmúlt egy év kitartó munkáját, s azt az erőbedobást, amivel harcba szálltatok az Európai Parlamenti kampány során. A munkát elvégeztük, vasárnap pedig megmérettetünk.

A történetének legnehezebb évén van túl a párt, amely ellen a karaktergyilkosság, a propagandahazugság, a bomlasztási kísérletek, a számvevőszéki büntetés és a plakátolási lehetőség elvételének eszközét is bevetette a Fidesz. Ne feledjétek: mindezek után érkeztünk el a vasárnapi voksoláshoz.

Az már önmagában győzelem, hogy a Jobbik van, él és küzd Magyarországért. Győzelem ugyan, de mi Magyarországot jöttünk megmenteni, ezért a csalódottság mindannyiunkban. Ezért kell most újratervezünk a közös jövőnket.

Ebben a bokszmeccsben eddig minden ütést álltunk, de most számol a bíró, mit szépítsük. A mozgalom egész eddigi történetének legfontosabb szakaszához érkezett: vagy megújul, vagy elvész a történelem viharában. Ez most a tét.

Én ebben a nehéz órában most higgadtságot kérek mindenkitől. Nagyon alaposan meg kell gondolnunk a következő lépésünket, mert ha rosszul döntünk, lehet az lesz az utolsó.

A szerdai elnökségi ülésünkön fontos döntéseket fogunk meghozni, amelyek komoly hatással lesznek a további közös munkánkra. Erről amint tudunk, értesíteni fogunk benneteket. A felelősség vállalása pedig természetesen nem fog elmaradni.

Barátsággal:

Sneider Tamás,

a Jobbik elnöke

Kapcsolódó: "A választás legnagyobb vesztese": volt olyan szavazókör, ahol még a kutyapárt is megelőzte a Jobbikot





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából