Ugrás a cikkhez
Reklám

Mindössze három százalékot érhetett el az LMP az EP-választáson, ez a párt történetének eddigi legnagyobb kudarca.

Miután nem sikerült egyetlen képviselőt sem Brüsszelbe juttatniuk, lemond az LMP teljes elnöksége – jelentették be sajtótájékoztatón vasárnap este. A párt szóvivője, Kanász-Nagy Máté arról beszélt, azok alapján a számok alapján, amit ő látott, az LMP három százalékot érhetett el a választáson.



Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője beszél, mögötte Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társelnökök, valamint Ungár Péter országgyűlési képviselő, Józsa László és Pálvölgyi Miklós elnökségi tagok (j-b) az LMP Fortuna hajón tartott erdeményváróját követő sajtótájékoztatón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Az LMP elnöksége lemondott, miután a párt nem szerzett mandátumot a választáson (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Ez viszont azt jelenti, a párt eddigi történetének legnagyobb kudarcát szenvedte el, holott a tavalyi országgyűlési választásokon még hét százalékos eredményt értek el.

Ugyanakkor az LMP nem tervezi sem a megszűnést, sem pedig inkább egy új párt szervezését.

A kudarcot az LMP listavezetője, Vágó Gábor többek közt azzal a „harakirivel” magyarázta, amit a párt elkövetett saját maga ellen az országgyűlési választásokat követően. Azt ugyanakkor pozitívumként értékelte, hogy sikerült a zöld témát bevinniük a kampány során a közbeszédbe.

A párt egyébként meg sem várta lemondásuk bejelentésével a hivatalos eredményhirdetést.

(Azonnali)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából