Ugrás a cikkhez
Reklám

A körzeti megbízottak 2019. május 10-én 13 óra körül Debrecenben, a Sámsoni úton járőröztek, amikor észrevettek egy fehér, Opel típusú gépkocsit, amelyet egy általuk ismert fiatal "fiú" vezetett.




A rendőrök megállapították, hogy a személygépkocsin egy másik járműhöz tartzó rendszám van, ezért megkülönböztető jelzéssel utánamentek.

Az autót vezető "fiú", amikor észrevette a rendőri jelzést, nem állt meg, hanem nagyobb sebességgel továbbhajtott. Figyelmen kívül hagyta a többszöri felszólítást, és megpróbált elmenekülni a szolgálati gépkocsi elől.

A körzeti megbízottak követték az Opelt, amikor az abban utazó egyik férfi menet közben derékig kihajolt az autóból, és egy lemezfelnit dobott a rendőrök felé, akiknek sikerült elkerülniük az ütközést. A Corsa utasa ezt követően egy másik felnit is megpróbált a szolgálati gépkocsinak dobni, de ezzel sem sikerült megakadályoznia a követést.

A járművezető egy földúton hirtelen megállt, majd ő és utasa is megpróbált elfutni a rendőrök elől, akik többszöri felszólítást követően elfogták őket.




Az egyenruhások előállították a 15 éves "fiút" és 46 éves apját a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és más közlekedési szabálysértések elkövetése miatt folytatja az eljárást.

Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közlekedési bűncselekmények – közlekedés biztonsága elleni bűntett és közúti veszélyeztetés bűntette – miatt folytatja az eljárást, közölték a Police.hu-n.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából