Ugrás a cikkhez
Reklám

Nemzeti korrupcióellenes ügyészség felállítását kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette ki Fülöp Erik, a párt politikusa pénteken Budapesten. Ez azért szükséges, mert a jelenlegi ügyészségi rendszer nem képes a politikai bűnözés, a korrupció megállítására – közölte sajtótájékoztatóján a független országgyűlési képviselő.




A Mi Hazánk elutasítja ugyanakkor Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, mert ez sértené a nemzeti szuverenitást – tette hozzá.

Rámutatott: az elmúlt harminc évben kormányzó politikai pártok lépten-nyomon korrupciós botrányokba keveredtek, amivel több százmillió forintnyi közpénzt tüntettek el az adófizetők pénztárcájából.

Olyan korrupcióellenes testület felállítását tartanák helyesnek, amelyet a büntetőjog területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező, a politikától teljesen független kiváló ügyészek alkotnának – ismertette.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk már korábban aláírásgyűjtést kezdeményezett a korrupcióellenes ügyészség felállítása érdekében. Az első időszakban online felületen, de már utcai standokon is gyűjtik a támogató aláírásokat. Tervezik jogszabályváltozások kezdeményezését is – mondta Fülöp Erik.

(MTI)

Kapcsolódó: Balczó 2015-ben még nem akart európai ügyészséget - csak hát azóta volt egy kis kirakatátrendezés a pártnál

Korábban írtuk:

- Fülöp Erik: 2018-ra eljutottunk odáig, hogy az állami korrupció intézményesített lett

- Fülöp Erik: Európai Ügyészség helyett magyar Korrupcióellenes Ügyészséget!
- Toroczkai: Miért Magyar Korrupcióellenes Ügyészség az Európai Ügyészség helyett?




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából