Ugrás a cikkhez
Reklám

Az iskolai szexuális felvilágosításban részt vevő civil szervezetek nagyobb kormányzati kontrollját sürgeti a Mi Hazánk Mozgalom, amely határozati javaslattal fog élni az ügyben.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt elnökhelyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, az utóbbi időben "kétes hátterű", szakmailag megkérdőjelezhető civil szervezetek bukkantak fel a köznevelési intézményekben, amelyekre nem vonatkoznak azok a szigorú törvényi előírások, amelyek egyébként léteznek az iskolákon belüli szexuális neveléssel kapcsolatban.Részlet egy iskolai érzékenyítő tréning (értsd: buzipropaganda) anyagából

Dúró Dóra jelezte, azt szeretnék, ha ebben a témakörben is hasonló elbírálásban részesülnének a civil szervezetek, mint például a droghasználattal kapcsolatos felvilágosításban. Utóbbi esetben előzetes szűrőn kell átesniük az egyes civil szervezeteknek, ha iskolai keretek között gyerekeknek beszélnek a szerhasználatról - tette hozzá.

A politikus elmondása szerint az utóbbi időben megjelentek olyan szervezetek, amelyeket "saját tagjai speciális szexuális irányultságának képviseletére hoztak létre", és ezek tartanak - adott esetben a szülők tudta nélkül - szexuális tematikájú foglalkozásokat oktatási intézményekben.

A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, ha meglennének a szakmai és etikai feltételei annak, hogy mely civil szervezetek tarthatnak gyermekeknek szexuális felvilágosító előadásokat. Határozati javaslatukban a részletszabályok kidolgozására kérik fel a kormányt.

(MTI)

Kapcsolódó:

- A Mi Hazánk törvényjavaslatot nyújt be az iskolai buzipropaganda ellen

- "Érzékenyítő programot" szerveznek a buzik az iskolákba Szegeden - a Jobbik új elvtársai is támogatják az akciót

- Iskolai buzipropaganda: az osztálytermek védettségében csöpögtetik az életellenes mérget a gyermekek szívébe

- Tanárok rontják meg a gyerekeket az iskolákban az ún. LMBTQ fertőjével

- Egy finn városban már kötelező: egy 17 éves fiú és egy felnőtt férfi "szerelméről" szóló filmet nézettek az iskolásokkal

- Újabb LMBTQ-kampány látszik beérni: egyre közelebb az első gyerekeket célzó nyíltan leszbikus Disney-főhős

- A ferde hajlam térnyerése (I. rész) - Az aknamunka évtizedei; zsidók, pedofilok és hedonisták

- A ferde hajlam térnyerése (II. rész) - Perverz propagandisták és a médiatúlsúly

- A pornográfia mint zsidó eszköz - fehérgyalázás, prostitúció és az európai erkölcsiség elleni perverz harc

- Transzneműség, genderelmélet - napjainkban újult erővel zülleszt az évszázados zsidó szexológia

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából