Ugrás a cikkhez
Reklám

Aki Rogán Antal tárcájánál akar dolgozni bármilyen munkakörben, annak mostantól nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesni. Eddig is voltak munkakörök, ahol ez szükséges volt, de most minden pozíciónál bevezetik az átvilágítást. Az Azonnali megkérdezte, de egyelőre nem mondták meg, hogy miért. Ekkora szigor még Pintér Sándor Belügyminisztériumában sincs.

Ugyan már eddig is sok olyan munkakör volt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalában, amelynek betöltéséhez szükséges volt átesni nemzetbiztonsági átvilágításon, mostantól mindegyik esetén kötelező lesz – vette észre az Azonnali.

A miniszerek 2015 óta jogosultak arra, hogy az illetékes szakszolgálatokért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben határozzák meg, tárcájuk mely munkatársainak kell átesni a biztonsági intézkedésen. Jelen esetben Rogán Antal Pintér Sándor belügyminiszterrel egyetértésben döntött a szigorítás mellett a Magyar Közlöny kedden megjelent száma szerint.

Érdekesség, hogy például a Belügyminisztériumban is számtalan munkakör betöltéséhez szükséges az átvilágítás, ám ott azért nem az összeshez.

Az Azonnali kereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy megtudják, miért volt szükség az intézkedésre, esetleg történt-e olyan esemény a tárcánál, ami azt indokolja, ám cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

(Azonnali nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából