Ugrás a cikkhez
Reklám

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

Orbán Balázs az M1 pénteki műsorában azt mondta: az EPP „bevándorláspárti ága” és a Soros György (értsd: George Soros, csak a fidesznyik magyarnak hazudja a zsidót - a szerk.) által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.



Orbán Balázs

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban – tette hozzá.

„Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél – mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti –, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni” – mondta.

Tehát a vita kimenetele attól függ, hogy Magyarország milyen konstrukcióban tudja hosszú távon az érdekeit képviselni, milyen konstrukcióban tud szövetségeseket találni az európai keresztény értékek védelmére és a migráció megállítására – fűzte hozzá.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Gyöngyösi is megpróbálta értelmezni a tegnapi eseményt: "a bevándorlásellenes Néppárt felfüggesztette a bevándorláspárti Fidesz tagságát"

- Mi így akartuk

- Gulyás: azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik

- "Önként" függeszthette fel tagságát a Fidesz, nem kell beváltaniuk a kilépésről szóló fenyegetőzést





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából