Akármilyen hihetetlen, úgy tűnik, hogy van, amiben a kormány és a Momentum egyetért. Mégpedig abban, hogy nem lenne szép dolog betiltani a burkaviselést Magyarországon - írja az Azonnali.



Az országgyűlési választás előtt még ezzel kampányoltak... Az pedig nem igaz, hogy azért nem kell megtiltani, mert ők senkit sem engednek be, gondoljunk csak az "oltalmazottakra" (kép: 444)

Nem támogatja a kormány a burkaviselés betiltását – ezt válaszolta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a lap kérdésére a csütörtöki kormányinfón. Mint ismert, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Dúró Dóra független országgyűlési képviselő adott be egy erre vonatkozó javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételét a kormánypárti többségű honvédelmi és rendvédelmi bizottság egyöntetűen megszavazta. Igaz, a Fidesz-frakció az Azonnali kérdésére már nem kívánta kommentálni, a parlamentben is megszavaznák-e a javaslatot.

Gulyás szerint a javaslat ellenzésével a kormány migrációs politkájának lényege fogalmazható meg:

a keresztyén kultúra védelme azért fontos, mert olyanokkal kell együtt élni – és ebben mi dönthetünk –, akik, amikor a saját szokásaiknak megfelelően élnek, akkor nem kell őket korlátozni.

Gulyás személyesen is a kormánypárt álláspontjával ért egyet, szerinte mindenkinek a szabadsága, hogy teljes egészében megélje a saját kulturális, vallási identitását. Ezért véleménye szerint azelőtt kell „ésszerű és jó” döntéseket hozni, mielőtt párhuzamos társadalmak keletkeznek szerencsétlen migrációs döntések következtében: ezt kell elkerülni, a kormány ezt tette, ezért nincs ilyen probléma Magyarországon.

Arra a felvetésre, hogy akkor a kormánypárti többségű bizottság miért szavazta meg a tárgysorozatba vételt, úgy reagált: ott országgyűlési képviselők ülnek, akik kormánypártiak, de a kormány maga nem támogatja a javaslatot.

Vagyis úgy tűnik, hogy van, amiben a magyar kormány és a Momentum egyetért, ugyanis utóbbi ellenzéki párt korábban már leszögezte az Azonnali kérdésére: nem támogat semmiféle olyan javaslatot, amely a vallásos indentitást, meggyőződést kifejező öltözetek viselését általánosságban tiltaná, büntetné.

Korábban írtuk:

- Két nőt is meg akart erőszakolni Budapesten egy "oltalmazott" palesztin

- Orbán egyik illedelmesen kopogtató afgán menekültje erőszakolt egy budapesti gyorsétterem mosdójában

- Szijjártó államtitkára egy máltai lapnak: már befogadtunk 1300 "menekültet", de titokban tartottuk