Ugrás a cikkhez
Reklám

16 év alatti sportolónál mutatta ki a Magyar Antidopping Csoport (MACS) versenyen kívüli vizsgálata tiltott szer jelenlétét – írja az Index a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) közleménye alapján.

A lap megkereste a MOKSZ ügyvezető igazgatóját, aki közölte, hogy valóban doppingvétség miatt zajlik vizsgálat egy 16 éven aluli korcsolyázó ellen, akinek a szervezetében Stanozololt mutattak ki, amely az exogén anabolikus szteroidok csoportjába tartozik, izomnövelés céljából szokták súlyemelők, testépítők használni, de rendkívül ártalmas egy ilyen fiatal szervezet számára.

"Tekintettel arra, hogy az érintett sportoló 16 alatti, kiskorú veszélyeztetése és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés miatt feljelentést tettünk a rendőrségen. A magyar korcsolyasport 110 éves történetében eddig egyetlen doppingeset sem volt, elítéljük a tisztességtelen versenyzést, és mindent megteszünk a sport tisztasága érdekében" – tették hozzá.

A lap úgy tudja, az érintett versenyző ráadásul még fiatalabb, 15 év alatti, és Magyarországon első alkalommal érintett ilyen fiatal sportoló.

Az érintett versenyző tagadja a vétkességét, és a „B” próbát kérte.

(HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából