Ugrás a cikkhez
Reklám

Ismét kiengedték a börtönből "M.", azaz Molnár Richárdot. A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája hétfői végzésével ugyanis megszüntette a kecskeméti maffiaperből is ismert ámokfutó letartóztatását és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelte el.Mehet haza, még kényelmetlen nyomkövetőt sem kell viselnie

Ez azt jelenti, hogy a Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat. Az ügyben eljáró nyomozási bíró az alábbi orvosszakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről:

A "szakértői" vélemény szerint "M." Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

A "szakértői" vélemény szerint Molnár Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmuszavarok is jelentkezhetnek.

Vajon ez a szakértő is annyira szereti a Mercedeseket, mint a gyilkos, akit most szabadulni segített, vagy mint Rezesova "szakértője"? - tehetnénk fel az álnaiv kérdést.

A Molnár Richárd képviseletét ellátó ügyvédi iroda közleménye szerint amennyiben a tervezett szívműtét a következő hónapokban nem történik meg a vádlott maradandó szívizom károsodást fog szenvedni, továbbá azt is hazudták, hogy lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd jelenleg képes személyesen megjelenni a tárgyaláson,

azonban az ezzel járó fokozott pszichés megterhelés hirtelen állapotromláshoz vezethet.

Állítása szerint a fent írt műtétet az elkövetkező néhány hónapon belül el kell végezni. Továbbá álláspontja szerint a műtétet követően 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, majd 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció követi, így a vádlott fiatal korára és állapotára is figyelemmel alappal feltételezhető, hogy az egész folyamat 2-3 hónap alatt lezajlik, a rehabilitációt követően a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa arról tájékoztatta a bíróságot, hogy a tervezett műtét a Városmajori Szív és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel oldható meg a részükről, a műtétet követő rehabilitáció a büntetés-végrehajtás keretein belül nem biztosítható.

A fent írtakra figyelemmel a bíróság felülvizsgálta a Molnár Richárddal szemben alkalmazott személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedést, és arra jutott, hogy egészségi állapotára tekintettel letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelésének van helye.

Még nyomkövetőt sem kell hordania szegény betegnek

A bíróság vizsgálta a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásának lehetőségét is a magatartási szabályok megtartásának biztosítására, azonban a rá váró műtétet előkészítő műszeres orvosi vizsgálatok, valamint maga a műtét miatt ennek alkalmazását körülményesnek ítélte meg, ezért azt mellőzte. A végzés nem jogerős.Végre megműthetik szegényt

A Dózsa György úti tragédia 2017 májusában történt. Molnár hatalmas sebességgel csapódott Mercedesével egy balra kanyarodó Citroenbe. A kanyarodni akaró autó a hatalmas becsapódástól többször is megpördült, majd berepült a buszmegállóba. A férfi kábítószert fogyasztott, de ez a vezetési képességére nem volt hatással a minden bizonnyal jól megfizetett szakértők szerint.

A balesetben két ember vesztette életét. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádirat szerint egy 41 éves férfi, vezetői engedély nélkül a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerület, Dózsa György úton a Kassák Lajos utca kereszteződés irányába.

A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, aki a pofátlan ügyészség szerint szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó gépkocsiban két személy utazott a sofőrön kívül.

A két kocsi olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó, "szabálytalan" gépkocsi 47 éves sofőrje életveszélyes, míg M. Richárd könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott "szabályosan kanyarodik".

Az ügyész a január 25-i előkészítő ülésen csak 7 év 2 hónap börtönt kért Molnár Richárdra, ráadásul a másik sofőrre, N. Józsefre is két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.

(24.hu nyomán)

Korábban írtuk: Még a végén ki is tüntetik Mercedeses Ricsit: az ügyész szerint az áldozat kanyarodott szabálytalanul

Kapcsolódó:

- "Elképzelhető, hogy az 50-et minimálisan átléptem" - mondja a 140-nel bekokainozva mészárló maffiózó

- Molnár Ricsi tovább élvezheti otthon az életet

- Szegény Ricsinek még kipihenni sem volt ideje a Seychelle-szigeteket, máris letartóztatták

- Elítélt maffiózó a Dózsa úti ámokfutó - a baleset után a frissen vásárolt kocsijáról törölgette a vért, nem érdekelték áldozatai

- A Rezesovát kimosdató, az áldozatból bűnbakot csináló Meleghnek vajon miből telik Mercedes-gyűjteményre?

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából