Ugrás a cikkhez
Reklám

Elfogatóparancsot adott ki a bíróság garázdaság miatt Mondok Izsák Bálint ellen, aki a HVG forrásai szerint Mondok József izsáki polgármester fia. A rendőrség oldalán közzétett körözés alapján a 26 éves férfit a fonyódi rendőrség körözi, és várják a lakossági bejelentéseket.




Még 2017-ben derült ki, hogy az Izsákon 35 millió forintból, papíron szálláshelynek felhúzott vadászházba egyszerűen beköltözött a település fideszes vezetője.



Fotó: HVG

Az ügyben azóta elindult a büntetőeljárás, amiben Mondok másik fia, Miksa a per másodrendű vádlottja. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Mondok Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével, fiát mint bűnsegédet költségvetési csalással és társtettesként közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. K. István Pált, az izsáki polgármesteri hivatal nyugdíj előtt álló tisztviselőjét pedig nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettében mint bűnsegédet, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából