Ugrás a cikkhez
Reklám

A rendőrség a napokban megújította körözési rendszerét, hogy a bujkáló bűnözőket minél hamarabb el tudják fogni. Az 50-es toplistára a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői, a bűnszervezetek tagjai és a visszaesők mellett azok kerülnek fel, akik ötnél több bűncselekményt követtek el, vagy nem vonultak be a börtönbe öt évesnél hosszabb büntetésük letöltésére.




Az oldal újdonsága, hogy ha valaki felismeri a körözött személyt, az adatlapokon lévő gombra kattintva azonnal megteheti a bejelentést, akár névtelenül is.

A mostani fejlesztéssel az volt a rendőrség célja, hogy minél inkább felhasználóbarát oldallá tegye a körözési alporált, és az ott található tartalmak megoszthatók legyenek a közösségi oldalakon is. Szeretnék továbbá arra is felhívni az emberek figyelmét, hogy legyenek segítségünkre a körözési, célkörözési munkában – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A legkeresettebb bűnözők toplistája már mobiltelefonon is elérhető. A rendőrség jelenleg 13 ezer elfogatóparancs alapján kilencezer embert köröz. Közülük kétezret a bíróság, háromszázat pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve az ügyészség szeretne látni.

Az új körözési adatbázisba a személyek, járművek és műkincsek mellett állatok és növények is bekerültek, és például név vagy a bűncselekmény típusa szerint is lehet keresni.

Íme egy kis ízelítő - az alábbi egyedeket rablás miatt körözik:
















Frissítés: magyarbűnözés!

Ha kedves olvasóink a fent látható bűnözők elsöprő többségét cigánynak, négernek, arabnak, kínainak stb. gondolták, akkor Önök tévedtek. Ezek magyarok. Magyar bűnözők. Bizony.

Hogy honnan tudjuk? Nem máshonnan, mint a magát tárgyilagosnak hirdető Indexről...








Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából