Ugrás a cikkhez
Reklám

Tovább folytatta NB I.-es futballcsapata erősítését a Ferencváros. Ezúttal egy fiatal játékos érkezett az Üllői útra, aki korábban a Juventus akadémiáján is szerepelt.

Ammar Ramadan családja Szíriából menekült Európába, ő maga a szíriai Edlibben született 2001. január 5-én. 13 évesen más a lombard junior ligában játszott, családja 2015 októberében követte Olaszországba.



Fotó: fradi.hu

Ramadan a Juventus U17-es csapatában rendszeresen pályára lépett, a bajnokságban összesen 21 meccsen 5 gólt rúgott. A szír U19-es válogatottban rögtön első meccsén betalált.

A transfermarkt.de szerint december 17-én járt le a szerződése a Juventusnál, azóta nem volt csapata. Az olasz calciomercato.it – főleg átigazolásokkal foglalkozó olasz oldal – egyszerűen csak csodagyereknek nevezte, és azt is megemlíti róla, hogy sorban álltak érte az olasz klubok, az AC Milan, a Torino, az Atalanta és a Cagliari is meg akarta szerezni, mielőtt a Juvébe szerződött. Játékstílusát Dybaláéhoz hasonlították, és nagy jövőt jósoltak neki a másfél évvel ezelőtti cikkben.

A fiatal játékos édesapja, Munaf Ramadan 1986 és 2002 között futballozott a szír bajnokságban, válogatottig jutott. Videó is őrzi az emlékét, ahogy 1988-ban C. Ronaldo Juventus ellen lőtt kapásgóljához hasonlóan nagyot lőtt. A Fradi Ramadant bemutató cikkében azt írja, a tehetség leginkább a csatárok mögött szeret játszani, annak idején ez volt a Juve-legenda, Alessandro Del Piero kedvenc posztja is - szól az Index laudatiója.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából