Ugrás a cikkhez
Reklám

A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek több százan szerdán Budapesten.

A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott demonstráción ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum képviselői egyaránt azt hangoztatták: Magyarország végképp rálépett a diktatúrához vezető útra azzal, hogy az ügyészség nem ítélte jogellenesnek ellenzéki képviselők "bántalmazását" egy közintézményben, az MTVA épületében.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy erről az útról akkor fordulhat vissza az ország, ha szolidarisak egymással, összefognak az ellenzéki pártok, a szakszervezetek, a civil szervezetek és a választók. A demonstráció befejezése után mintegy száz tüntető elfoglalta a Nyugati téri felüljárót, vagyis blokkolták a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti forgalmat.

Megindult a forgalom a Váci úti felüljárón

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte: miután a Budapest V. kerületében tartott, a Legfőbb Ügyészség előtti területre bejelentett gyűlés szervezője befejezettnek nyilvánította a rendezvényt, az onnan távozók egy csoportja az úttesten haladva akadályozta a Váci úti felüljáró forgalmát.

A rendőrség felhívta a csoport tagjainak figyelmét arra, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik; velük szemben szabálysértési eljárást indítanak. A felüljárón tartózkodók végül elhagyták az úttestet, így a rendőrség 20 óra után újra megnyitotta a forgalmat – olvasható a közleményben.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából