Ugrás a cikkhez
Reklám

Horváth Csaba (MSZP) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) is összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást ahhoz, hogy részt vehessen a január 28. és február 3. között esedékes előválasztási voksoláson, amelynek győztese „az egységes baloldal” főpolgármester-jelöltje lesz – tájékoztatott közös közleményében az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Szolidaritás.

Az MTI szerint hozzátették, a választók január 28-tól számos budapesti köztéri sátorban és irodában leadhatják voksukat a mostani jelöltek egyikére, akik pedig határidőig regisztráltak, online is szavazhatnak.

Horváth folytatná az együttműködést a Jobbikkal

Az MSZP fővárosi képviselője szerint nem kell elhatárolódni a Jobbiktól. Horváth Csaba szerint pár hónapja megváltozott a párt politikája, ezért folytatni kell az együttműködést a korábbi ügyeik ellenére is.

– Tavaly november óta új helyzet van a Jobbik részéről. Ők elváltak attól a radikális irányzattól és attól a radikális politikától is, amelyekkel nem tudtam egyetérteni, azonosulni. Tavaly november óta a Jobbik egy demokratikus ellenzéki konzervatív pártként viselkedik, és nincs okom, hogy erről egy más képet alakítsak ki. Önnek is azt tudom válaszolni, hogy ma több dolog köt össze bennünket a Jobbikkal, mint ami elválaszt a NER-től.

– A felvételek ellenére mondja ezt?

– Ezek egy több éves felvételek, a Jobbik új időszámítást nyitott a számomra tavaly novemberben – nyilatkozta Horváth a HírTV-nek.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából