Ugrás a cikkhez
Reklám

Pártja sikerének is tartja a Mi Hazánk politikusa, hogy a gumiipari ágazatban Nyíregyházán és Veszprémben megállapodásra jutott egymással a munkavállalói és a munkaadói oldal a túlóratörvénnyel összefüggésben.

Van létjogosultsága a Mi Hazánk Mozgalom által meghirdetett „értelmes ellenállásnak”, a gumiipari dolgozók követeléseinek támogatása érdekében szervezett forgalomlassító demonstrációk eredményeképpen Veszprémben és Nyíregyházán megállapodtak egymással a szakszervezetek és a munkaadók – közölte Apáti István, az ellenzéki párt politikusa sajtótájékoztatón kedden Nyíregyházán.

A független országgyűlési képviselő elmondta, a Mi Hazánk Mozgalom hétfőn a nyírségi megyeszékhelyen kívül Tatabányán, Veszprémben, Rácalmáson, Budapesten, Makón, Szegeden, Vácon tart félpályás forgalomlassító demonstrációt a túlóratörvény ellen.

A fő érdem elsősorban a gumiipari szakszervezeteké, a munkavállalóké és a munkáltatóké, akik Nyíregyházán és Veszprémben villámgyorsan megállapodásra jutottak, vagyis a túlóratörvényt a helyi gumiipari üzemekben nem fogják alkalmazni – jelentette be az ellenzéki politikus.

Apáti István azt mondta, az „egyesült balliberális tömb” pártjaival ellentétben a Mi Hazánk nem az „utcai balhéban és botránykeltésben”, hanem az értelmes tárgyalásokban látja a megoldást erre a problémára.

A megállapodás megszületését a forgalomlassító demonstrációk eszközével tudta segíteni a mozgalom, csakúgy, mint a tavaly év végén a Tescóhoz szervezett tüntetésen – értékelt Apáti István, hozzátéve, a mozgalom a továbbiakban is ezt az utat, az értelmes érdekképviselet és ellenállás útját fogja járni.

(MTI)

Frissítés: Toroczkai Fb-bejegyzése:

2. frissítés: videó a megmozdulásokról:





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából