A végrehajtó, aki a Szögi Lajos családjának megítélt kártérítés kifizetését "intézi", tavaly október óta elérhetetlen.

Szögi Lajos 2006. októberi brutális meggyilkolása miatt tíz évvel ezelőtt 46 millió forint kártérítést ítélt meg családjának a bíróság, az összeg azonban – kamatokkal együtt – ma már nagyjából 60 millió forintra rúg – írja a Blikk.



A tanárt a gyermekei szeme láttára verték halálra (fotó: RAS-archív)

Dr. Helmeczy László jogi képviselő szerint a kártérítésre nagy szüksége lett volna a Szögi családnak, ugyanis a meglincselt tanár legnagyobb lánya egyetemre járt, később a középső is továbbtanult, a legkisebb lány pedig még most középiskolás.

Az ügyben 2018-ban történt fordulat, egy sátoraljaújhelyi illetőségű önálló bírósági végrehajtó kereste meg a családot, majd elkérte a számlaszámukat. A lap szerint minden bizonnyal azért, mert 2018. október 29-én a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja 5 millió forint kártérítést ítélt meg nem jogerősen rossz tartási körülmények miatt a gyilkosság egyik elkövetőjének.

Helmeczy azt mondta, amint a tudomására jutott a tekintélyes összeg létezése, jelezte a bírósági végrehajtónak, hogy a Szögi család – mint károsultak – igényt tart rá. Azonban legnagyobb meglepetésére a mai napig nem érkezett válasz a végrehajtótól, pedig levélben és telefonon is kereste. (Portálunk úgy tudja, róla van szó, ő az egyeduralkodó végrehajtó Sátoraljaújhelyen és környékén.)

Az olaszliszkai gyilkosok mindegyike börtönben ül: hárman életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, hárman 15-15-17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10-10 évet a fiatalkorúak börtönében. A lap szerint közülük ketten is "kártalanítást" kértek a "rossz börtönkörülmények" miatt.

(Kuruc.info - HVG - Blikk nyomán)