Ugrás a cikkhez
Reklám

Szexuális erőszakért kilenc évre a legszigorúbb fegyházbüntetést kapta "Sz. Z." (34), az a békési robotikatanár, aki tavaly egy tanítványát akarta Londonba szöktetni. A gyereknek és édesanyjának még ma is rémálmai vannak. Mégsem ezért az ügyért, hanem egy másik kisfiú molesztálása miatt szabták ki az elsőfokú ítéletet - írja a Blikk.



"Sz. Z." teljes neve Szabó Zoltán, és mi továbbra is teszünk a "jogaira"

Sz. Z. vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntettében, ezért 9 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte – erősítette meg az információt a Békési Járásbíróság. Az ítészek végleg eltiltották minden olyan tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött fiatalokkal kapcsolatos. "Sz. Z." és védője felmentésért (!), illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

– Nem tudtam az ítéletről, bár az én fiammal történteket megúszta, mert a gyerek vallomása szerint nem ért hozzá – mondta a lapnak a békési édesanya, akinek a gyermekével szökni próbált a pedofil pedagógus.

– Azóta a fiam lassan megnyugodott: már mesél olyan dolgokról is, amiket a nyomozóknak nem mondott el, de szégyelli a történteket. Nem akarom felzaklatni, nemcsak neki, nekem is rémálmaim vannak, főként azért, mert a szöktetés előtt a tanár összevérezte a hátizsákját, amit a közeli patak partján hagyott azzal a búcsúlevéllel, amit megíratott a gyerekemmel. Azt akarta elhitetni, hogy a kisfiam öngyilkos lett – árulta el a részleteket az anyuka.

A gyámhatóság a gyerek védelembe vételét megszüntette, de még most is pszichológushoz járnak.

– Soha nem fogjuk kiheverni a történteket, ahogy az a kisfiú és családja sem, aki miatt elítélték ezt az embert – sóhajtott az asszony.

Mint ismeretes, a békési tanár eddig ismert bűne az volt, hogy 11 éves tanítványát meg akarta szöktetni Londonba, hogy a teljesen a befolyása alá vont gyerekkel új életet kezdjen. Bár a pedagógus elváltoztatta a kisfiú külsejét, sőt, hamis papírokat is szerzett Egyiptomból, mégis lebuktak tavaly november 7-én a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a bőröndjében szexuális segédeszközt is találtak.




Akkor olcsón megúszta a tettét: 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, mivel a fiú önszántából, nagyszülei házának szúnyoghálóját kivágva szökött el vele. Ám akkor a tanárnak nemhogy szexuális zaklatásért, de még kiskorú veszélyeztetéséért sem kellett felelnie, mert a törvény szerint „erkölcsileg helytelenítendő”, ám az obszcén szexuális tartalmú beszélgetés nem büntethető, ugyanis nem az iskolai oktatás ideje alatt történt.

Békésen szóbeszéd keringett arról, hogy nem a szöktetni akart fiú volt az egyetlen áldozat, mivel más gyerekek is aludtak a tanárnál, aki azzal terelte el a szülők gyanakvását, hogy gyermekük kimagasló tehetség, ezért segíti őket. A pletykák nem bizonyultak alaptalannak, hiszen a tanárt most egy másik, a robotikaszakkörét látogató tízéves kisfiú folyamatos zaklatása miatt ítélték el...

Korábban írtuk: Londonba akart szökni 11 éves diákjával egy békési tanár - szexuálisan közeledett felé, lebukása után is taníthatott





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából