Ugrás a cikkhez
Reklám

Semmilyen antiszemitizmus nincs a Soros-ügyben, csupán ideológiai vita zajlik aktuális kérdésekről - így nyilatkozott az Izraelben tárgyaló magyar igazságügyminiszter a Jewish News-nak (amely a The Times of Israelhez tartozó hírportál).




Trócsányi László hangsúlyozta: "a 21. században mindenki az identitását keresi, zsidók, magyarok és magyar zsidók egyaránt", márpedig az identitásnak kiemelt jelentősége van a mai változó világban, amelyben a migrációval és sok más kérdéssel is szembe kell nézni.

Felidézte, hogy olvasta Soros nyilatkozatait arról, hogy Európának évi egymillió migránst kellene befogadnia, és emlékeztetett arra, hogy Soros Izraelben is "vitatott figura." "Természetes, hogy ha valaki gazdag és részt vesz a politikai életben, akkor kritikának lesz kitéve."

Arra a felvetésre, hogy egy júniusi felmérés szerint a magyarországi zsidók kétharmada komoly problámának tartja az antiszemitizmust, a miniszter elmondta: neki "sok zsidó barátja van", de egyiktől sem hallotta, hogy bármitől tartanának Magyarországon: "A zsidó közösség biztonságban érezheti magát, biztonságban van Magyarországon."

Trócsányi azt is megjegyezte, hogy Izrael szép ország.

(HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából