Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mi Hazánk méltó filmet követel történelmünk egyik legnagyobb győzelméről - alább olvasható a tiltakozásuk:

A Mi Hazánk követeli Andy Vajna filmipari kormánybiztos távozását, miután kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap olyan forgatókönyvet készíttetett Hunyadi Jánosról és a nándorfehérvári diadalról, amely meggyalázza a nemzeti hőseinket, és nem mellesleg olyan elképesztő idiótaságokat tartalmaz, mint a Nándorfehérvárnál állítólag harcoló "horvát huszárok" (akik ekkor még természetesen nem léteztek), vagy a "lovári" (értsd: cigány) "pattantyúsok" és "héber tüzérek" (akik nem csupán 1456-ban, de soha nem léteztek), vagy a babgulyást falatozó Hunyadi, aki persze Amerika felfedezése előtt babot sem ehetett.




A Mi Hazánk a megalakulásakor többek között történelmi filmeket követelt, és örömmel hallottuk, hogy 8 évet követően a kormány végre rászánta magát, hogy az Egri csillagok után évtizedekkel újra lesz a magyar történelmi diadalokat feldolgozó film, erre a magyar adófizetők 7 milliárd (!) forintjából egy ilyen nemzetgyalázó alkotás készül.

A Mi Hazánk minden fórumon megtámadja ezt a forgatókönyvet, követeljük, hogy Európa és a magyar történelem egyik legnagyobb győzelméről méltó film készüljön! - fogalmaz Toroczkai László pártelnök.

Korábban írtuk a témában: János, neked harangoztak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából