Ugrás a cikkhez
Reklám

Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket – jelentette be Lázár János a Tobacco Hungary konferencián Siófokon. A nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos szerint az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen.




A volt Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a dohányzás nem alapvető emberi jog, tiltani lehet azt, mivel korlátozza a nemdohányzókat az egészséges élethez való alapvető jogukban.

Lázár János azt is javasolja, hogy a gépjárműben való dohányzást is tiltsák be. Lázár szerint az e-cigiket és a hasonló alternatív dohánytermékeket is be kéne tiltania a kormánynak, mivel még nem tudni biztosan, milyen egészségügyi kockázataik lehetnek.

A miniszteri biztos továbbá azt is javasolja, hogy a társasházakban se engedjék a dohányzást, a gangokon és az erkélyen se lehessen rágyújtani.

(atv.hu nyomán)

Frissítés: "nem a tiltás híve"

Az Azonnali megkérdezte Lázártól: miért akarja, hogy a dohányosok ne szavazzanak a Fideszre? Mit szólt az ötletéhez Orbán Viktor? Lesz-e alkoholtilalom, mint a Tanácsköztársaságban?

Korábban írtuk: Csányi: Lázár tehetséges fiatalember, ezt a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából