Ugrás a cikkhez
Reklám

Értékesíti az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) azokat az ingatlanjait, amelyeket a Farkas Flórián volt miniszterelnöki biztos nevével összeforrt botrányos Híd a Munka Világába program keretében vásárolt a szervezet – értesült a 24.hu.




Az eredetileg európai uniós forrásból indult – majd teljes csődbe torkollt – "felzárkóztatási" program során négy vidéki és egy budapesti irodát vásárolt az önkormányzat. A zalaegerszegi és a salgótarjáni irodáját már eladta az ORÖ, és a szervezet csütörtöki közgyűlésén döntöttek arról, hogy a fővárosi irodát is eladják. Utóbbi ingatlant Budapest egyik legdrágább részén, az I. kerületi Gellérthegy utcában vásárolta a szervezet, hogy ott alakítsanak ki központi irodát a programban létrehozott szövetkezetnek, ami azonban sosem végzett érdemi munkát, és be sem költözött az ingatlanba.

Az évek óta üresen álló irodaházat 232 millió forintért adják el.

A hírek szerint az épületet a Duna House ingatlankereskedelemmel foglalkozó cégcsoport birtokában álló GDD Commercial Kft. vásárolja meg, amit az ORÖ közgyűlése el is fogadott.

A tervek szerint a befolyó összeg egy részét a cigány bűnszervezet tartozásainak kifizetésére, egy másik részét pedig bérekre és egyéb költségekre fordítják.

Említésre méltó, hogy a Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére több mint három éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A program szabálytalanságai miatt a még Balog Zoltán vezette humán tárca 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a maffiózókat, majd az összegből 1,3 milliárd forintot el is engedtek nekik.

Ennek az eljárásnak a Fővárosi Főügyészség legutóbbi tájékoztatása szerint egyetlen gyanúsítottja sincs, s az ügyben annak ellenére sem hallgatták meg Farkas Flóriánt, hogy a programban kötött szerződések nagyobb részét ő írta alá.

További érdekesség, hogy az eljárás ellenére az ingatlanokat az ORÖ gond nélkül el tudja adni, azokat ugyanis nem terheli vagyonzár.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából