Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint arról tegnap beszámoltunk, a NAV pénzügyőrei egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil nevű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában. A rendőrség a fentanilt tartalmazó küldeménnyel összefüggésben két cigányt keres.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 32 éves Mursa Renáta 2018. első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére Kínából megrendelt bruttó 506,5 gramm fehér port. A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállapították, hogy az kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak (RRI).

Az ügyben az RRI kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanilszármazékot tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A rendőrég a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen megállapította, hogy a bűncselekménnyel Mursa Renáta mellett a 24 éves Horváth József is összefüggésbe hozható. Mivel a két cigány felkutatására tett intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, az RRI körözésüket rendelte el.



Mursa Renáta



Horváth József

A Kínából érkező - fitneszterméknek feltüntetett - fentanil egy szintetikus ópiát, rendkívül mérgező, akár már kettő milligramm is halálos lehet, így nemcsak a drogot fogyasztó hulladékokra életveszélyes, hanem a csomagokkal érintkezőkre is.

Az RRI kéri, hogy aki a képen látható retkek jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

(Kuruc.info - Police nyomán)

Szombati frissítés: A "32 éves nőt" elfogták, Horváthot még keresik

A 24 éves Horváth Józsefet körözik, egy 32 éves nőt szombaton elfogtak azzal a veszélyes, kábítószert – fentanilszármazékot – tartalmazó küldeménnyel kapcsolatban, amelyet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában találtak - írja az MTI.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte, hogy egy 32 éves nő (segítünk: a Mursa Renáta nevű cigány biomassza - a szerk.) az év első felében ismeretlen helyen postai küldeményként rendelt saját nevére Kínából 506,5 gramm fehér port. A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megállapította, hogy kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak (RRI).

A rendőrség megállapította, hogy a bűncselekménnyel a nő mellett a 24 éves Horváth József is összefüggésbe hozható. Mivel a férfi felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre, az RRI elrendelte a körözését. A 32 éves "nőt" a rendőrök szombaton elfogták.

Korábban írtuk: Halálos méregnek számító kábítószert talált a NAV Ferihegyen - kínai fitneszterméknek álcázták





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából