Ugrás a cikkhez
Reklám

Keddtől kezdve minden nap öt órára a Kossuth térre várják a tüntetőket – közölte a DK ügyvezető alelnöke hétfőn Budapesten.




Molnár Csaba azt mondta, keddtől kezdve minden nap öt órától demonstrációra várják a budapesti Kossuth térre "mindazokat, akiknek fontos a haza, és akik az orbáni rendszer végét akarják". Hozzátette, a Sargentini-jelentést megszavazó európai parlamenti képviselőként feljelentést tesz hazaárulás miatt önmaga ellen Polt Péter legfőbb ügyésznél, és így tesz Niedermüller Péter, a DK másik EP-képviselője is.

A jelentéssel összefüggésben benyújtandó fideszes határozati javaslatról azt mondta, a „lúzer kormány menekül a valóság elől”, az európai magyaroknak pedig az a dolguk, hogy szembesítsék a kormányt azzal, mit tettek Magyarországgal az elmúlt nyolc évben.

Viszont szembe kell nézniük azzal, hogy pusztán sajtótájékoztatókkal és parlamenti eszközökkel nem hozható közelebb az orbáni rendszer vége. Vagyis eljött az ellenállás ideje – jelentette ki Molnár Csaba.

Jelezte, más városokban is tiltakozásokat kívánnak szervezni, és arra kérnek más pártokat és civil szervezeteket, hogy segítsenek ebben.

Kérdésre sem kívánta elárulni, hogy meddig folytatják a tüntetéssorozatot.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Adolf Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort. „Utoljára Adolf Hitlerre emlékszem, aki saját magát a saját népével azonosította volna. Úgy néz ki, Orbán Viktornak ezt a mélységet is sikerült elérnie” – fogalmazott Molnár Csaba.

(MTI nyomán)

Frissítés: Morvai Krisztina közleménye:

Gyurcsányék, mint Kossuth téri ellenállók... tragikomédia

Tragikomikusnak tartom, hogy Gyurcsány Ferencék "ellenállást hirdetnek" a Kossuth térre, pont 12 évvel azt követően, hogy ugyanezen a helyszínen, illetve környékén a velük szemben ellenállók (vagy csak éppen arra járók) tömegeit verették véresre, majd egy hónappal később kardlappal, lovasrohammal, lőfegyverekkel támadtak politikai ellenfeleikre.

Sose felejtsük el, milyen is volt az ő felfogásuk az emberi jogokról, a demokráciáról és a jogállamiságról! (Hol voltak akkor Sargentiniék, Verhofstadték?...) Íme, egy kis emlékeztető, a 2006. szeptember 19-21-i, illetve a 2006. október 23-i "demokrácia, jogállamiság és emberi jogi bemutató" sok száz áldozata közül néhánytól. Sokadszorra - de tartok tőle, sokan még mindig nem ismerik a történteket. Nagy kár, hogy a felelősségre vonás elmaradt!

A 2006. szeptember 19-21. közötti gyurcsányi brutalitások néhány áldozatának beszámolója:

A 2006. október 23-i budapesti gyurcsányi terror néhány áldozatának beszámolója:

Kapcsolódó: Mirkóczkiék ellenállók lesznek





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából