Ugrás a cikkhez
Reklám

Közös közleményben állt ki az "LMBTQ-közösségek" mellett harmincnégy ország budapesti nagykövetsége és a British Council.



A zsidó firkászoknak nem elég, hogy a "keresztény-nemzeti kormány" nem hajlandó betiltani az aberráltak rendezvényét, mindig többet és többet akarnak - így adták hírül a nagykövetségek állásfoglalását

"A 23. Budapest Pride Fesztivál alkalmából támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösségeket, valamint jogukat a békés és törvényes önkifejezésre. Elismeréssel illetjük az LMBTQ civil szervezetek napjainkban végzett fontos jogvédő munkáját. Az emberi jogok tiszteletben tartása, valamint a jogállamiság azok az alapok, amelyekre a demokratikus államok épülnek" – olvasható a budapesti nagykövetségek közös közleményében, amelyet csütörtökön tettek közzé.

Az emberi jogok egyformán vonatkoznak valamennyi emberre, függetlenül az illető szexuális irányultságától vagy nemi identitásától. Ez demokratikus értékeink lényege – írják.

"Elutasítjuk és elítéljük a szexuális irányultságuk és nemi identitásuk miatt célba vett egyének elleni erőszakos és megkülönböztető cselekményeket a világ bármely táján. Az ilyen alapokon történő bármilyen megkülönböztetés összeegyeztethetetlen az ENSZ, az Európa Tanács és az Európai Unió vonatkozó jogi szövegeinek kitételeivel" – közölték.

Az aláíró nagykövetségek minden országot arra biztatnak, hogy tegyenek további lépéseket "valamennyi ember egyenlősége és méltósága érdekében, függetlenül az egyének szexuális irányultságától és nemi identitásától", mert "a sokféleség ünneplése biztos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását".

"A Budapest Pride, amely a hasonló események leghosszabb történetére tekinthet vissza Kelet-Közép-Európában, kiáll az LMBTQ emberek egyenlő bánásmódja mellett, ami a befogadó és tiszteletteljes társadalom fontos ismérve" – zárul a közlemény.

Az Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Chile, Ciprus, Dánia, Ecuador, az Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Mexikó, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia és Új-Zéland nagykövetségei és a British Council jegyzi a nyilatkozatot - írja a HVG.

Kapcsolódó: Tort ül a fertő: adalékok a hanyatlás parádéjához





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából