Az ellenzéki pártok félrevezetik az embereket, amikor egy magát politikán kívülinek beállító, valójában nagyon is politikai pályán dolgozó, álcivil jelölt mögött sorakoznak fel a vasárnapi józsefvárosi időközi választás előtt: Győri Péter polgármesterjelölt mint SZDSZ-es képviselő 12 éven keresztül vett részt a Demszky-korszak legsötétebb városvezetésében, ráadásul a sokat támadott lakásgazdálkodási bizottság vezetője volt – közölte Halász János, a Fidesz frakció szóvivője kedden Budapesten újságírók előtt.



Győri Péter és az ő barátai - egy kis szerencsével Halász is köztük állhatna

Győri Péter polgármesterként ugyanazt a rombolást hajtaná végre, mint amit Demszky Gábor és barátai a fővárost vezetve – fogalmazott az MTI híre szerint a fideszes politikus.

Az a fideszes politikus, aki, miközben tele szájjal emlegeti fel a balliberálisok jelöltjének SZDSZ-es múltját, mélyen hallgat a sajátjáról. Pedig az SZDSZ-es múlt felemlegetése nem csak a balliberálisok esetében szükséges, hogy világos képünk legyen egy politikusról, hanem a jobbliberálisok esetében is. Főleg ha más szempontból is kóser a szóban forgó egyén.



A fiatal Halász János

Halász János ezt sajnos nem így gondolja, ezért diszkréten kihagyta önéletrajzából az SZDSZ-es múltra vonatkozó részt, és a róla szóló Wikipédia-szócikkben sem szerepel. Sőt, míg az önéletrajzában csak "nem bontja ki az igazság minden részletét", azaz nem említi, milyen körülmények között történt 1995-ös megválasztása, addig a Wikipédián már egyenesen ez szerepel:



"1995-ben egy időközi választáson választották meg önkormányzati képviselőnek Debrecenben a Fidesz jelöltjeként."

Pedig a világháló hasznos forráslelőhelynek bizonyul ilyen esetekben is. Például itt van a saját portálunk. Fidesz: zsidó szóvivő itt, zsidó szóvivő ott című cikkünkben írtunk erről, mellékelve egy szívderítő mozgóképes felvételt is:

A debreceni, de nem református Halász az SZDSZ révén került a politikai életbe. 1995-ben a zsidópárt támogatásával jutott mandátumhoz a Fidesz jelöltjével szemben a debreceni közgyűlésen. Aki át akarja érezni, hogy a ma is ballibes haverokkal körbevett és közülük sokat sunyin támogató Halász milyen jól érezte magát liberálisként, feltétlenül nézze meg ezt a videót, ahol 1994-ben, azaz színeváltozása előtt Fodor Gábor mellett „tankcsapdázik” Wahorn András grafikai tárlatának megnyitásán. A pofáján azóta sem volt felfedezhető annyi azonosulás és odaadás, mint azidőtájt.

De nem csak a náczifasiszták foglalkoztak ezzel, itt van például az Index cikkecskéje, amely a HVG összeállítását ismerteti:

Halász az SZDSZ-ben kezdett

A 42 éves Halász János a Fidesznek köszönheti parlamenti mandátumát, de 1995-ben még az SZDSZ támogatásával indult egy debreceni időközi önkormányzati választáson. A Fideszbe két év múlva igazol át. A szabad demokratáknál eltöltött két évéről így nyilatkozott két évvel ezelőtt a HVG Portré rovatában: "Amúgy is kevésbé érzem fontosnak, éppen az ott tapasztalt nihil miatt. (Az SZDSZ-es éveket – a szerk.) Na jó, mindegyikőjüket nem bántanám meg, mert valóban nem mindenki érdemli meg." Hobbija a futás, és gyűjti az Árpád-házi királyok fémpénzeit.

Vagy itt van a "Magyar" Narancs írása:

A szürke mágus - Halász János pályaképe

(...) Alternatív kezdeményezésekkel együttműködő civil szervezőből vált SZDSZ támogatta városi képviselővé, onnan érkezett a Fideszbe.

(...)

Akkor változott meg, amikor belépett a politikába.

Ami Giczey Péter helyi SZDSZ-politikus biztatására történt. "A kilencvenes évek eleje óta jóban voltunk, civil kulturális ügyekben dolgoztunk közösen, '92-től a közösségi rádiózással foglalkozó Szóla Rádió Alapítvány kuratóriumában voltunk együtt. Akkori értékrendje megítélésem szerint közel volt a szabadelvűséghez." 1995-ben, már a Demokratikus Charta létrejötte, a Fodor-szárny pártváltása és az MSZP-SZDSZ-koalíció felállása után Halász elindult a lakhelyén, Tócóvölgyben tartott időközi önkormányzati választásokon a Szép Klub Kulturális Egyesület jelöltjeként "az akkor még számomra elfogadható" SZDSZ támogatásával. Meggyőző fölénnyel győzött. Ekkor kezdődött kultúrpolitikusi pályája.

(...)

Két év múlva Halász arról tájékoztatta pártját, hogy váltani kíván, átmegy a Fideszbe. Egykori társai úgy emlékeznek, lépését azzal indokolta, hogy a Fidesz közelebb áll hozzá, továbbá zavarták a belső feszültségek is: az SZDSZ-es polgármesterrel a saját frakciójának egy része is szembefordult. Távozása csalódást okozott, a liberális pártban hosszú távon számoltak személyével.

Nem mellesleg Lovas István is megemlítette ezt az apróságot egy nemrégiben Halásznak címzett levelében:

Gondolom Ön, aki 1995-ben még SZDSZ-es támogatással győzve le fideszes vetélytársát és került be a debreceni közgyűlésbe, van annyira liberálisan toleráns, hogy igazamat elismeri és abbahagyja a durva hazudozást.

Úgyhogy ennyit az SZDSZ-es múltú politikusok kártékonyságáról...

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Nem szabadulunk az SZDSZ-től: korábbi zsidópárti politikust indítanak Józsefvárosban a balliberálisok