Ugrás a cikkhez
Reklám

A Jobbik elmúlt években bekövetkezett irányváltása és a pártban az elmúlt hónapokban végbement események miatt, a Toroczkai László pártból való kizárása óta eltelt időszakban a Terézvárosi Jobbik 24 tagjából 16-an kiléptek a pártból - derül ki Dohány Gábor, a Terézvárosi Jobbik lemondott elnöke közleményéből.

De a kilépésüket többen is fontolgatják, illetve a napokban intézik.

A már távozók között van Dohány Gábor elnök, önkormányzati képviselő, három alelnök, egy korábbi országgyűlési képviselőjelölt, egy volt polgármesterjelölt és a volt választókerületi kampányfőnök.

"Kijelenthető, hogy a Jobbik VI. kerületi Alapszervezete (Terézvárosi Jobbik) megszűnt" - fogalmazott Dohány Gábor, aki azt is közölte, hogy a távozók többsége a továbbiakban a Mi Hazánk Mozgalomban kívánja folytatni a politikai tevékenységét.

"Függetlenül attól, hogy ki merre tart, kívánok minden volt tagtársamnak és szimpatizánsunknak jó egészséget és sok boldogságot további életükben. Találkozunk június 23-án Ásotthalmon" - zárja sorait Dohány Gábor, a Terézvárosi Jobbik volt elnöke.

(Kuruc.info)



Vona Gábor kátyúban fekszik Heves és Pély között (forrás: az ex(?)pártelnök Facebook-oldala)

Frissítés: Feloszlott a Jobbik soproni szervezete is

A Jobbik soproni tagjai mindannyian kiléptek a pártból, így a pártszervezet megszűnt létezni a hűség városában – így kezdődik a soproni Jobbik utolsó közleménye, melyet Gőbl Gábor leköszönő elnök, önkormányzati képviselő, megyei alelnök és dr. Bendes Zoltán önkormányzati képviselő jegyez. Alább a folytatás.

10 évvel ezelőtt radikális jobboldali értékrenddel, erős nemzeti öntudattal bíró soproni emberek alapították a Jobbik helyi szervezetét. Két önkormányzati, két európai parlamenti, három országgyűlési, két időközi önkormányzati választáson személyesítettük meg és népszerűsítettük a Jobbikot, mely jelentős társadalmi erővé vált Sopronban is az elmúlt évtizedben. A Jobbik utolsó másfél évben vitt politikája messzire került a tagok meggyőződésétől. A 2012-es, majdnem 40 fős tagság mára 14 főre csökkent. 2016-18 között pedig már nem kívánt senki a népfrontossá váló Jobbik tagja lenni Sopronban...

Vona Gábor pártelnök áprilisi lemondása reményt adott az eredeti - csak a nemzet - irányvonalhoz való visszatérésre. Megütközve vettük tudomásul, hogy távozása csak taktikai, hiszen szemérmetlenül kijelölte saját utódait, akik „tovább a megkezdett úton” mottóval kérték a párton belül a támogatást. Erkölcsileg súlyosabb kérdés az: miképp tették mindezt?

A Jobbikból kilépő tagság elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a leköszönt pártelnök nevét tartalmazó weblapot hoztak létre Toroczkai László Jobbik alelnök lejáratására azzal a céllal, hogy megakadályozzák az elnöki tisztségért folyó tisztességes versenyt! Vona Gábor, a választási győzelmet vizionáló elnök a nevét tartalmazó weblapon olvasható hazug, karaktergyilkos tartalmaktól nem határolódott el, holott erre nyilvánvalóan lehetősége lett volna. Ezt ő nem tette meg! Leplezetlenül igazolta, hogy a bukott politikai iránnyal való szakítás helyett a Jobbik továbbra is a liberális és baloldali erők felé tett gesztuspolitizálás továbbvitelében érdekelt. A soproni, nemzeti elkötelezettségű, immár exjobbikosok mindettől elhatárolódnak!

Elhatárolódunk a szovjet időket idéző pártirányítási módszerektől, a leszámolásoktól, a pártszakadását előidéző arrogáns vezetői döntésektől!

A jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fognak fáradozni a Jobbikból kilépők. Bizakodva tekintünk az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé. Dr. Bendes Zoltán és Gőbl Gábor önkormányzati képviselők a soproni közgyűlés független tagjaiként fogják kontrollálni a többségi hatalmat.

2. frissítés: A bükkábrányi szervezet minden tagja benyújtja kilépési nyilatkozatát

Szajlai János, a Jobbik bükkábrányi szervezetének eddigi elnöke közösségi oldalán osztotta meg közleményét:

Az elmúlt időszakban a Jobbikban és a Jobbik körül történt eseményeket követve szomorúan látom, hogy nem azt az elvet és közösséget képviselik, mint ami miatt 2010-ben beléptem.

Az elnökválasztáson én és a bükkábrányi szervezet Toroczkai Lászlót és Dúró Dórát támogattuk, mert úgy gondoltuk, hogy az az irány követhető számunkra. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a kongresszus után, a magát demokratikus bajtársi közösségnek valló pártban az, aki Toroczkai Lászlóval egyetért, züllesztő, bomlasztó Fidesz-bérencnek számít.

A továbbiakban nem kívánok egy olyan közösség tagjai lenni, ahol egy, a néppártosodás címén mindenkinek megfelelni akaró szűk csoport a belső véleménykülönbségeket úgy kezeli, hogy nemkívánatos személyként kezeli azt, aki más véleményen van, és koncepciós eljárásokkal eltávolítja az útból.

A mai nappal lemondok a helyi elnöki tisztségemről, a választókerületi szervezői pályázatomat visszavonom, és továbbítom a kilépési nyilatkozatomat a vezetőség felé. Velem együtt a bükkábrányi szervezet minden tagja benyújtja a kilépési nyilatkozatát.

Bízom benne, hogy a Jobbikban az eltelt 8 év alatt kialakult barátságok megmaradnak, és azokat nem írja felül a megélhetési politizálás.

A továbbiakban is Toroczkai Lászlót és Dúró Dórát, és az általuk létrehozott közösséget támogatom.

Kilépési bejelentések korábbi híreinkben:

- Kilépési hullám a Jobbikban: regionális igazgatók, polgármesterek, kabinetalelnök is a lelkétől megfosztott pártot vállalni nem tudók között

- "Arra sem méltók, hogy Toroczkai cipőjét bekössék" - a Jobbik frakciójogásza sem marad a pártban

- A Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke is búcsúzik - megroggyant Spinoza Gábor gyöngyösi fellegvára

- Lényegében teljes Nógrád megye kilépett, miután a Sneider-Gyöngyösi-féle vezetés pártszakadáshoz vezette a Jobbikot

Korábban írtuk: Lyukaszászló-adományozó misszióval indít a Mi Hazánk: "olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából