Ugrás a cikkhez
Reklám

A 24.hu kérdésére Volner János megerősítette a szóbeszédet, miszerint jövőre vélhetően ő vezeti majd a Jobbik EP-listáját.



Fotó: Rosta Tibor / MTI

Arra, hogy a terv szerint a lista második helyét Staudt Gábor, a harmadikat pedig Bana Tibor, a párt EU-kabinetjének vezetője kapja, azt mondta Volner:

Nem lennék meglepve. De a formális döntés még nem született meg.

A 48 éves Volner János 2012 óta a párt alelnöke, Vona Gábor bizalmi embereként 2016-tól az országgyűlési választásig a Jobbik parlamenti frakciójának élén állt. Vona visszavonulása után Volner kimaradt a csúcspozíciók újraosztásából: mint ismeretes, áprilisi kongresszusán a Jobbik elnökének Sneider Tamást, elnök-helyettesnek és frakcióvezetőnek Gyöngyösi Mártont választotta; Volner általános frakcióvezető-helyettes lett - írja a lap.

Volner most azt mondta nekik, hogy:

Napokon keresztül győzködtek, induljak az elnöki posztért, vagy legalább a társelnökségért, de nemet mondtam.

Kérdezték tőle, kinek az ötlete volt, hogy ő vezesse az EP-listát.

Mostani elnökünk, Sneider Tamás már három éve felvetette az ötletet, aztán idén április közepén már azt mondta egy elnökségi ülésen, hogy nem is lehet más a befutó, mint én.

A végleges döntés Volner szerint legkorábban szeptemberben születhet meg.

Se Morvai, se Balczó, se KGBéla, a cél az Európai Néppárt

A 2014-es EP-választáson három képviselőt juttatott Brüsszelbe a Jobbik: Morvai Krisztinát, Balczó Zoltánt és Kovács Bélát. A nem mellesleg párton kívüli Morvai azzal diszkvalifikálta magát, hogy szembefordult Vona Gáborral, Kovács Béla a kémügye miatt kínos a pártnak, Balczótól pedig állítólag nagyobb aktivitást várt volna a Jobbik - írja a 24.hu.

Volner úgy tervezi, ha pártja sikerrel jár a jövő májusi EP-választáson, "fontos cél lehet bekerülni az Európai Néppártba", (melynek jelenleg a Fidesz is tagja).

Kapcsolódó: Volner: sajnálom Dúró Dóra távozását





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából